Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat miercuri ca cei patru deputati care au votat pentru motiunea de cenzura au votat impotriva UNPR si este "normal" sa nu mai faca parte din randurile acestui partid.

"UNPR este membru al Coalitiei de guvernare, iar un vot impotriva Guvernului inseamna un vot impotriva UNPR. Nu exista niciun fel de discutii sau negocieri de astfel de teme. Cei patru parlamentari au ales sa voteze impotriva UNPR si e normal sa nu mai faca parte din partidul nostru. UNPR demonstreaza permanent ca este un partid consecvent si un partener de guvernare serios. Noi am optat pentru stabilitate politica si la momentul formarii Guvernului si la momentul votului pentru motiune. Interesul. Criza economica nu poate fi depasite cu jocuri de imagine, cu jocuri politice sau cu jocuri de cuvinte, asa cum s-a incercat ieri. UNPR dovedeste consecvent ca aplica politica interesului national si ca se tine de cuvant", a declarat Oprea, citat de NewsIn.

Sustinerea Guvernului e conditionata

La randul sau, presedintele formatiunii, Marian Sarbu, a reiterat ca UNPR nu va mai sustine Guvernul daca nu va avea garantia ca masurile de austeritate nu sunt temporare. "UNPR, constanta cu propriile sale decizii, cu propriile sale valori va monitoriza foarte fidel ceea ce se va intampla in urmatoarele luni in arcul de guvernare. Asa dupa cum stiti, principiile in legatura cu care pana la urma ne-am abtinut la vot, au avut in vedere trei elemente esentiale: pastrarea unei stabilitati politice absolut necesare pentru ca Romania sa se pastreze ca partener legitim fata de finantatorii internationali, faptul ca am reusit totusi sa obtinem acel pachet social minim si faptul ca masurile sunt temporare. Am reiterat si astazi cu colegii din cadrul Biroului Permanent National ca daca pana la 31 decembrie masura cu privire la diminuarea pensiilor nu va fi anulat si pensiile nu vor reveni la valoarea de astazi, atunci ne vom retrage din Coalitia de guvernamant", a sustinut Sarbu.

Biroul Politic Permanent al UNPR, intrunit marti la Palatul Parlamentului, a decis, prin vot, excluderea din partid a parlamentarilor care au votat motiunea de cenzura initiata de PSD, deputatii Eugenia Barna, Tudor Ciuhodaru, Adrian Mocanu si Ioan Munteanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.