Biroul Permanent National al PDL a decis ca procesul alegerilor interne din partid sa fie suspendat timp de cateva luni, astfel incat activitatea partidului sa se concentreze pe buna functionare a Guvernului si a grupurilor parlamentare.

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a anuntat ca BPN a suspendat procesul de desfasurare a alegerilor interene la nivel local astfel incat democrat-liberalii sa se concentreze pe activitatile care tin de actul de guvernare. "S-a decis inghetarea deocamdata a alegerilor in PDL la toate nivelurile si aici ma refer la calendarul pe care l-am avut pana la jumatatea lui iulie. Dorim sa ne concentram in perioada urmatoare pe rezolvarea problemelor Guvernului si ale Parlamentului. La o anumita data vom stabili deblocarea alegerilor", a declarat Flutur la finalul sedintei de luni a Biroului Permanent National.

Flutur a precizat ca alegerile la nivel de sectie de votare, localitate, colegiu sau judet care s-au desfasurat pana acum raman valabile urmand ca la reluarea alegerilor interne sa se finalizeze cu desemnarea noilor lideri acolo unde acest lucru nu s-a intamplat deja. "Nu va fi reluat procesul si vom respecta toate alegerile de pana acum. Ele au anumite etape si niveluri, au respectat Statutul si Regulamentul de functionare interioara. Ne oprim pentru o perioada de timp si in cateva luni vom putea relua procesul, dar nu am stabilit inca de cand", a precizat Gheorghe Flutur.

Pe 30 mai, Colegiul Director al democrat-liberalilor a decis amanarea alegerilor pentru conducerea centrala a PDL pana in primavara lui 2011. Gheorghe Flutur declarase atunci ca alegerile din filiale vor avea loc in continuare, dupa calendarul deja stabilit.

Presa a scris ca motivul pentru amanarea alegerii conducerii centrale este ca PDL ar pune presiune pe Emil Boc sa ia masurile de austeritate, astfel incat partidul si guvernarea sa nu fie afectate drastic de lipsa de rezultate pe plan economic.Vicepresedintele PDL Valeriu Stoica afirma in urma cu cateva saptamani, intr-o discutie informala cu Teodor Baconschi, ca in conducerea partidului s-a vorbit despre faptul ca premierul Emil Boc "isi joaca cartea", si ca, daca masurile de austeritate propuse de Guvern nu dau rezultate, va fi aleasa o noua conducere.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.