Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat joi ca nu crede intr-un Guvern de tehnocrati, deoarece o asemenea formula este "o gluma pentru fraieri".

"Eu nu cred in Guvernul de tehnocrati, sa fim seriosi. As accepta, numai cu o singura conditie: daca schimbam si presedintele si punem un tehnocrat in locul lui, ca atunci avem un mecanism de tehnocrati. E o jucarie, povestea asta e o gluma. Adica ramane Basescu care stabileste primul ministru, isi pune tehnocratii lui, Alina Mungiu, Lucian Croitoru... Erau tot felul de independenti, tot felul de tehnocrati spunand <domne, e Guvern de tehnocrati>", a spus Nastase, la Antena 3.

"Problema cu Guvernul asta de tehnocrati... E o gluma pentru fraieri. In momentul in care Traian Basescu numeste un astfel de Guvern, el va fi doar o formula pentru el sa castige timp, o formula in care sa linisteasca apele si nemultumirile si sa spuna, iata ca masurile sunt promovate si respectate de Academia Romana, de Consiliul de Relatii Internationale din New York. Se pot spune multe, avem Oxford Analytica, avem... Stiti ca si romanii care scriu la Oxford Analytica pot fi si ei niste <independenti>", a continuat Nastase ironic.

Intrebat daca Mihai Tanasescu ar putea fi o solutie pentru a conduce un Guvern de tehnocrati, Nastase a sugerat ca fostul ministru de Finante in Guvernul pe care l-a condus, nu este nici el independent de anumite influente politice, fiind numit chiar de Traian Basescu la FMI. "Mihai Tanasescu a fost numit de catre Traian Basescu la Washington. Sa nu uitam lucrul asta (...) Dau o informatie care cred ca este importanta, pentru ca si retragerea lui de acolo se poate face in aceleasi conditii, nu? Cel care numeste si deznumeste. Deci e o anumita presiune pe care, daca nu vrem sa o intelegem, sigur, o lasam asa in coada de peste, undeva in coltul ecranului", a adaugat social-democratul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.