Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) a ales-o, joi, pe judecatoarea Lavinia Curelea ca presedinte al Sectiei Civile si de Proprietate Intelectuala a instantei supreme, in locul lui Florin Costiniu, pensionat dupa implicarea sa in dosarul senatorului Catalin Voicu.

Mandatul lui Florin Costiniu, de presedinte al Sectiei Civile, a expirat la 1 aprilie 2010, transmite NewsIn.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, in 22 aprilie, de cererea de pensionare facuta de judecatorul Florin Costiniu, suspendat din functie dupa ce DNA a pus in miscare actiunea penala fata de acesta.

Conform procedurii, CSM va trimite cererea lui Costiniu de eliberare din functie prin pensionare catre Presedintie, Traian Basescu urmand sa semneze decretul de pensionare.

DNA a pus in miscare actiunea penala fata de judecatorul Florin Costiniu, acesta fiind cercetat pentru complicitate la trafic de influenta in dosarul senatorului Catalin Voicu. Judecatorul a fost retinut si a petrecut cateva zile in arestul Politiei Capitalei, insa Completul de 9 Judecatori al Instantei Supreme i-a admis recursul la decizia de arestare si a dispus cercetarea lui in libertate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.