Conducerea PCM Covasna a lansat o invitatie catre conducerea UDMR din judet, la dialog si un parteneriat in interesul comunitatii pe care o reprezinta, apreciind ca nimic din promisiunile Uniunii nu a devenit realitate.

Presedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nimic din ce a promis UDMR nu a devenit realitate. „Consider ca impreuna UDMR si PCM ar trebui sa facem urmatorii pasi. Singura solutie este autonomia, dar pana atunci ar trebui sa stam la masa, sa vedem ce masuri de relansare a judetului sunt. A venit timpul ca numai impreuna putem face acesti pasi, si vreau sa-i transmit presedintelui UDMR Covasna, Tamas Sandor, sa fie partener de discutie si nu numai, pentru ca in perioada aceasta grea este timpul sa facem pasi impreuna”, a declarat Kulcsar.

Potrivit acestuia, PCM Covasna a dorit mereu sa fie partener, pentru interesele Secuimii, dar UDMR nu s-a alaturat si incearca sa-si intareasca interesele proprii.

Recent, primarul municipiului Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a propus realizarea unui proiect de solidaritate intre UDMR si Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) condus de episcopul Tokes Laszlo, si care sa reprezinte interesele comunitatii maghiare atat in raport cu Guvernul de la Budapesta, cat si cel roman.

Antal Arpad a declarat ca din punct de vedere politic in prezent este o perioada calma, dupa alegerile din Ungaria si cu doi ani si jumatate inainte de alegerile parlamentare din Romania, iar momentul ar fi potrivit pentru conturarea unui proiect de solidaritate intre UDMR si CNMT.

Conducerea PCM Covasna a apreciat ca initiativa de creare a unui front comun intre cele doua organizatii are legatura cu dorinta lor comuna de a atrage bani de la guvernele Romaniei si Ungariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.