Motiunea de cenzura "Opriti genocidul social", semnata de 120 de deputati si senatori PSD+PC, a fost citita in plenul reunit al Parlamentului de catre senatorul PSD Dan Sova.

La sedinta au participat 376 de parlamentari dintr-un numar total de 471, a anuntat presedintele de sedinta, Ioan Oltean.

  • Ce zice motiunea PSD

Motiunea de cenzura a PSD sustine ca masurile propuse de Guvern condamna la "mizerie si disperare" milioane de oameni, in timp ce clientii "portocalii" huzuresc pe banii publici ca niste „pisici imbuibate”, iar Emil Boc si Traian Basescu sunt etichetati drept "clone ale doctorului Ciomu".

Motiunea de cenzura a PSD intitulata "Opriti genocidul social" debuteaza cu un fragment din "Scrisoarea a III-a" a lui Mihai Eminescu. "Azi, cand fraza lustruita nu ne poate insela,/ Astazi, altii sunt de vina, domnii mei, nu este-asa?" este motto-ul textului propus de social-democrati.

"Aceasta motiune de cenzura are ca scop blocarea genocidului social pe care taierea pensiilor si a salariilor il va produce. Cei care vor vota aceasta motiune de cenzura voteaza impotriva condamnarii la saracie si la faliment a milioane de romani. Cei care nu vor vota aceasta motiune trebuie sa isi asume, fiecare in parte, responsabilitatea pentru dezastrul pe care il vor produce in Romania", se arata in textul pe care il va inainta PSD.

"Criza sociala, generata de masuri de austeritate luate haotic, condamna categoriile cu venituri mici si foarte mici la o lupta pentru supravietuire, la care nu au fost fortate nici chiar in timp de razboi. (....) Depresia individuala se poate transforma usor intr-o depresie colectiva, care poate avea forme de manifestare violente. (...) O natiune nu poate fi nici puternica nici sanatoasa daca multi dintre membrii sai sunt condamnati la mizerie, disperare, foamete si, pas cu pas, la moarte, in timp ce clientela portocalie, asemenea unor <pisici imbuibate>, huzureste pe banii publici", mai noteaza initiatorii.

Potrivit motiunii PSD, situatia din Romania va sta astfel, dupa aplicarea masurilor de austeritate, care vor lovi exact in clasa cea mai slaba a societatii:

• Politist 2000 lei - 25% = 1500 lei;
• Cercetator principal 2000 lei - 25% = 1500 lei;
• Medic primar 1600 lei - 25% = 1125 lei;
• Profesor 1400 lei - 25% = 1050 lei;
• Pensionar 678 lei - 15% = 576 lei;
• Somer 450 lei - 15% = 382 lei.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Cititi aici textul intreg al motiunii "OPRITI GENOCIDUL SOCIAL!"

  • Buzek a stricat planurile Opozitiei

Plenul Parlamentului a decis ca citirea celei de-a doua jumatati a motiunii de cenzura sa fie inlocuita cu prezentarea ei de catre viceliderul senatorilor PSD Dan Sova, pe motiv ca in jurul orei 11.30 era programata sa inceapa sedinta comuna pentru alocutiunea presedintelui PE, Jerzy Buzek. [Buzek: Situatia din Romania e asemanatoare cu cea din Grecia]

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.