Motiunea de cenzura a PSD va fi citita miercuri in Parlament, urmand ca abia martea viitoare sa fie votata.

Conducerea Parlamentului a decis ca textul motiunii de cenzura depus de PSD sa fie citit in plenul reunit miercuri, 9 iunie, incepand cu ora 10.30, iar dezbaterea si votarea ei va avea loc saptamana viitoare, marti 15 iunie, de la ora 10.00, au declarat pentru NewsIn surse politice.

Liderul deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc crede ca motiunea initiata de social-democrati are sanse de 65-70% sa treaca de votul plenului, precizand ca nimeni nu a stat sa numere voturile care le mai lipsesc celor din opozitie pentru a demite Guvernul.

"Nu a numarat nimeni si oricine va spune cifre va pacaleste", a spus Hrebenciuc, intrebat cate voturi mai lipsesc opozitiei pentru a trece motiunea de cenzura depusa de PSD dupa asumarea raspunderii Guvernului pe legile de austeritate.

Liderul PSD a apreciat ca motiunea are in jur de 65-70% sanse sa treaca, apreciind ca lucrurile se pot schimba pana in ultima clipa, prin discutii intre parlamentari, transmite NewsIn.

Intrebat daca mai sunt parlamentari ai puterii care vor sa vina in PSD, Hrebenciuc a raspuns ca "nu trece nimeni la PSD, partidul fortei este PDL". [Ce "sanse" are motiunea "Opriti genocidul social"?]

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca opozitia mai are nevoie de circa 20-21 de voturi pentru a adopta motiunea de cenzura si a demite Guvernul Boc, dar ca in acest moment nu mai este vorba de aritmetica parlamentara, ci de "viata oamenilor".

De cealalta parte liderul grupului deputatilor PDL, Mircea Toader, s-a declarat "total increzator" in ceea ce priveste sustinerea pe care parlamentarii partidului o vor arata guvernului Boc la votul motiunii de cenzura.

  • Iliescu "nu prea" sustine motiunea

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca, in acest moment, opozitia nu-si poate asuma guvernarea, neavand sprijin parlamentar, insa datoria ei este sa tina Guvernul "sub presiune".
Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

"Trebuie prin consultare (constituit un Guvern - n.r.), sa-si asume raspunderea cineva, cei care au suportul parlamentar. Regula democratiei asta e, un Guvern trebuie sa aiba sprijin intr-o majoritate parlamentara, in jurul unor obiective, unor programe. In orice caz, opozitia nu-si poate asuma acest lucru, pentru ca nu are suportul parlamentar, dar opozitia este datoare sa tina Guvernul sub presiune si in priza", a spus Iliescu.

Iliescu a explicat ca in acest moment nicio varianta nu poate functiona fara sprijin parlamentar si din partea populatiei, considerand si ideea unui Guvern de tehnocrati nesustanabila. "Chiar cei care sunt in actuala majoritate sa-si asume raspunderea ca lumea si sa compuna un Guvern care sa apeleze la specialistii cei mai buni in materie de economie", a spus fostul sef de stat.

Citeste si:
Ciolacu: Din cate stiu, Iliescu nu e presedinte de onoare al PSD
Ciolacu: Din cate stiu,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.