Presedintele Traian Basescu a reprosat Guvernului, in cadrul intalnirii care a avut loc duminica, la Snagov, cu ministrii si cu parlamentarii PDL, ca nu a luat masurile de austeritate cu mai mult timp inainte, au declarat surse participante la intalnire. Totodata, presedintele Romaniei le-a cerut parlamentarilor PSD sa decida in 48 de ore daca mai sustin Guvernul.

"Presedintele a vorbit aproximativ 20-30 de minute fara intrerupere. A spus, printre altele, ca este nemultumit ca Executivul nu a luat mai repede masurile, ca acestea trebuia luate fara amanare", au declarat sursele, citate de NewsIn. Acestea au mai spus ca Traian Basescu a sugerat, fara a se exprima in acesti termeni, ca premierul Emil Boc ar fi fost victima actiunilor propriilor ministri. El a mai spus ca majorarile de pensii si salarii acordate de PNL in anii anteriori au adus economia romaneasca in situatia actuala.

Presedintele Traian Basescu a participat duminica seara, la Snagov, la o intalnire cu premierul Emil Boc, cu membri ai Cabinetului si parlamentari ai PDL. Intrevederea a avut loc in contextul in care luni, incepand cu ora 16:00, Cabinetul Boc isi angajeaza raspunderea asupra "legilor austeritatii", care prevad in principal reducerea pensiilor si a salariilor. PSD a anuntat ca depune doua motiuni de cenzura. Pentru a demite Executivul, opozitia mai are nevoie de 19 voturi din partea parlamentarilor puterii.

  • In 48 de ore PDL trebuie sa ia o pozitie: mai sustine Guvernul ori ba

"Presedintele le-a cerut parlamentarilor sa decida in 48 de ore daca sustin Guvernul, sa se decida daca partidul mai ramane la guvernare sau daca trece in opozitie. Daca nu mai sustin Guvernul, nu are sens ca acesta sa cada la motiunea de cenzura si PDL trece in opozitie. Presedintele a mai spus ca o decizie barbateasca ar fi sustinerea masurilor, care in scurt timp ar duce la redresare economica si, implicit, la beneficii electorale", au declarat surse participante la intalnire.

Seful statului ar mai fi spus, potrivit acelorasi surse, ca "nu este normal" ca unii membri ai PDL sa isi faca imagine "pe spatele partidului" in aceasta perioada, cand este nevoie de solidaritate.

Majoritarea guvernamentala este constituita, in prezent, din 253 de parlamentari, dar dintre acestia cel putin patru au anuntat ca este foarte posibil sa voteze impotriva Guvernului, adica in favoarea motiunilor: deputatul PDL Daniel Oajdea, senatorul PDL Georgica Severin si din partea UNPR deputatii Tudor Ciuhodaru si Ioan Munteanu. Printre cei care ar putea vota motiunea de cenzura se numara si deputatii PDL care si-au dat votul pentru motiunea simpla impotriva ministrului de Finante, Sebastian Vladescu: Gheorghe Ciobanu, Iosif Dragulescu si Marius Dugulescu.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.