Presedintele Traian Basescu a semnat vineri decretul privind incetarea raporturilor de serviciu ale chestorului general de politie Virgil Ardelean, sef al Directiei Generale Management Operational.

De asemenea, seful statului a semnat decretul privind incetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de politie Gheorghe Chereji cu Ministerul Administratiei si Internelor si decretul privind incetarea raporturilor de serviciu ale chestorului-sef de politie Niculae Chesnoiu cu Ministerul Administratiei si Internelor. Presedintele a semnat si decretul privind incetarea raporturilor de serviciu cu MAI pentru chestorul de politie Ilie Calarasu.

Patru chestori din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), printre care si seful Directiei Generale Management Operational, chestorul general Virgil Ardelean, au ales sa se retraga din activitate si si-au depus cererea de pensionare, declarau, luni, pentru NewsIn, surse din cadrul institutiei.

Alaturi de chestorul general Virgil Ardelean, a ales sa se pensioneze si chestorul sef Niculae Chesnoiu, seful Directiei Financiare din MAI. Niculae Chesnoiu se va intoarce in minister, tot pe postul de pe care se pensioneaza, insa in calitate de personal civil, mai afirma sursele citate.

Chestorul general Virgil Ardelean, poreclit "Vulpea", a fost adjunct la comanda Politiei din Cluj, mandat in care a ordonat controlul la Caritas, jocul piramidal care a pagubit peste 250.000 de persoane. Ulterior, a fost numit sef al Politiei din Capitala, iar in 1998 a devenit seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), serviciul secret al Ministerului Administratiei si Internelor. In iulie 2006, a demisionat din aceasta functie, in urma scandalului provocat de disparitia sirianului Omar Hayssam, acuzat de terorism. In realitate, el a mai ocupat postul timp de aproape un an, dupa care i l-a predat chestorului Petru Albu. Ulterior, "Vulpea" a ocupat postul pe care il are si astazi, respectiv cel de director al Directiei Generale Management Operational din MAI, functie cu rang de secretar de stat. La inceputul anului 2009, ministrul Gabriel Oprea l-a numit din nou la sefia DGIPI, insa mandatul a durat doar o saptamana, pentru ca Ardelean a demisionat pentru a doua oara din respectiva functie.

Citeste si:
Traian Băsescu a cerut revizuirea sentinței prin care a fost...
Traian Băsescu a cerut...

Numarul total al ofiterilor si subofiterilor din cadrul MAI care si-au depus, pana in mai, cererea de pensionare si indeplinesc cumulativ conditiile este de 189. Dintre aceste solicitari, 166 au fost solutionate pana in 25 mai, iar alte 23 erau in curs de analizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.