Comisia de munca din Camera Deputatilor a dat, miercuri, raport favorabil Legii sistemului unitar de pensii, acesta intrunind 10 voturi favorabile si sapte "impotriva", iar actul normativ va intra in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Anterior adoptarii proiectului, Comisia a decis ca, la intrarea in vigoare a noii legi privind sistemul unitar de pensii, valoarea punctului de pensie sa fie de 732, 8 lei. De asemenea, forul a decis ca valoarea punctului de pensie sa se majoreze anual cu 100% din rata inflatiei si cu 50% din cresterea reala a salariului mediu brut realizat pe anul precedent, relateaza NewsIn.

Tot in sedinta de miercuri, deputatii au stabilit ca varsta standard de pensionare pentru femei este de 63 ani, fata de cea de 65 ani, prevazuta in forma Guvernului, varsta de pensionare pentru barbati ramanand de 65 ani.

Legea pensiilor a trecut tacit de Senat pe 10 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.