Presedintele Traian Basescu are un salariu net de 6.702 lei, consilierii prezidentiali sunt remunerati cu 5.361 lei lunar, iar consilierii de stat cu 4.693 lei, cu exceptia lui Ion Oprisor, care castiga 5.030 lei, potrivit datelor publicate pe pagina de internet a Presedintiei.

Astfel, consilierii prezidentiali Sebastian Lazaroiu, Anca Ileana Ilinoiu, Iulian Fota, Stefan Deaconu, Leonard Orban, Bujor Teodoriu, Alexandrina Gatej, Virgil Paunescu, Alexandru Gussi si Peter Eckstein-Kovacs primesc fiecare cate 5.361 lei net. Consilieri de stat Catalin Avramescu, Gheorghe Angelescu, Daniel Moldoveanu, Valeriu Turcan, Bogdan Tataru-Cazaban, Maria Bitang, Gabriel Piscociu si Cristina Iana au fiecare un venit net lunar de 4.693 lei.

Directorii de cabinet castiga intre 4.699 si 4.532 lei, in functie de gradatie, iar consilierii gradul I - intre 3.841 si 1.892, tot in functie de gradatie. Un referent are un salariu net cu valori cuprinse intre 1.532 si 1.122 lei, relateaza NewsIn.

Consilierul de stat Catalin Avramescu mai are un venit de 1.400 de lei in calitate de cadru didactic, la fel si Bogdan Tataru, care castiga din activitatile didactice 3.081 lei, iar Ion Oprisor (consilier de stat la Departamentul de Securitate Nationala) mai primeste lunar 3.376 lei, fiind detasat de la MApN. In schimb, Leonard Orban beneficiaza, pana in luna februarie 2013, de o indemnizatie lunara de la UE in calitate de fost membru al Comisiei Europene, fara a se preciza cuantumul acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.