Senatorul Iulian Badescu a anuntat miercuri, in plenul Senatului, ca a decis sa demisioneze din PDL, deoarece nu sustine programul anti-criza al Guvernului Boc, si urmeaza sa se inscrie in grupul PSD.

"Pentru ca nu sustin programul anticriza al Guvernului Emil Boc, am decis sa demisionez din PDL si grupul din Senat si urmeaza sa activez in grupul PSD", a anuntat Badescu. Badescu este senator de Prahova.

  • Mai multi parlamentari PDL ameninta ca vor parasi partidul in perioada urmatoare

Guvernul ar putea pierde, la votul unei eventuale motiuni de cenzura initiate de PSD, sustinerea unui grup de parlamentari PDL iritati de faptul ca masurile de austeritate le limiteaza accesul la resurse si ii impiedica sa-si mentina promisiunile electorale, au declarat pentru NewsIn surse din PDL.

Motiunea de cenzura preconizata de catre PSD ar putea fi sprijinita de un grup de parlamentari ai PDL, unii dintre ei dand semnale colegilor lor ca nu intentioneaza sa mai sustina cabinetul Boc si sa plece din partid. "Ce s-a intamplat marti la Camera Deputatilor, la motiunea simpla si la votul pentru judecatorul de la Curtea Constitutionala, este un exercitiu de forta. Unii incearca sa arate pisica guvernului. Sunt parlamentari care vin la putere doar pentru acces la resurse si care, daca nu il au, sunt dispusi sa darame propriul Guvern", au declarat surse democrat-liberale.

Exista deja trei filiale in care cei trimisi in Parlament creeaza probleme conducerii PDL la nivel central: Iasi, Timis si Prahova. In Iasi, grupul nemultumitilor ar fi condus de senatorul Mihaela Popa existand suspiciuni ca pozitiile recente ale deputatului Daniel Oajdea, contrare liniei oficiale a partidului, ar fi dirijate din umbra de Popa. "La Prahova, senatorii Iulian Badescu si Georgica Severin sunt nemultumiti ca nu-i lasa Roberta Anastase sa-si vada de treburi", a spus un pedelist. De altfel, Badescu a anuntat miercuri ca a demisionat din PDL si va pleca la PSD.

De asemenea, deputatii PDL care au votat marti pentru motiunea simpla impotriva ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, provin toti trei din judetul Timis: Gheorghe Ciobanu, Iosif Dragulescu si Marius Dugulescu.

Tot in grupul celor care au amenintat ca ar putea vota motiunea de cenzura contra premierului Emil Boc mai este si senatorul de Gorj, Ion Ruset, care s-a remarcat pentru ca in Senat a votat in Comisia de Munca alaturi de opozitie la Legea pensiilor. "Nu exista nicio modalitate de a-i disciplina pentru ca votul nu este imperativ. Sunt oameni care nu ajuta guvernul decat pentru interesul personal", au mai mentionat sursele citate.

Citeste si:
Motivul pentru care Sebastian Ghita a fost achitat
Motivul pentru care Sebastian...

La nivelul conducerii celor doua grupuri parlamentare exista deja suspiciuni ca unii dintre "rebeli" si-ar fi negociat afilierea la unul dintre cele doua partide de opozitie, PSD si PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.