Guvernul a aprobat duminica, in sedinta extraordinara, proiectele de Lege ce contin masurile de austeritate convenite cu FMI, pentru care urmeaza sa isi asume raspunderea in Parlament.

Unul dintre proiectele de Lege prevede reducerea cheltuielilor din sistemul bugetar prin taierea salariilor, pensiilor si a ajutoarelor sociale. Cel de-al doilea prevede recalcularea pensiilor speciale. Cele doua proiecte de Lege au fost trimise luni in Parlament, relateaza NewsIn.

Premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pe proiectele de Lege ce contin masurile de austeritate convenite cu FMI.

"Ori Guvernul reuseste si merge cu aceste legi mai departe, ori este demis si nu se aproba aceste legi", a explicat premierul procedura asumarii raspunderii.

  • Legile de austeritate elaborate de Guvern au ajuns la Parlament

Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor, respectiv Senatului, au primit luni cele doua proiecte de legi pe care Guvernul urmeaza sa-si asume raspunderea.

Cum isi justifica Boc decizia privind taierea pensiilor?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.