Seitan si Vladescu s-au contrazis in problema scaderii pensiilor. Dupa o declaratie a ministrului Muncii venita sa calmeze spiritele protestatare a pensionarilor aflati in fata Palatului Parlamentului, ministrul de Finante dezminte afirmatia.

Pensiile mai mici de 1.000 de lei vor fi de asemenea reduse deoarece, in caz contrar, ar trebui modificat si punctul de pensie, a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Nu se modifica in acest sens pentru ca trebuie modificat punctul de pensie. Nu se poate acorda o scadere diferentiata”, a declarat Vladescu, intrebat daca pensiile sub 1.000 de lei ar putea sa nu scada, scrie NewsIn.

Nu s-a pus niciun moment in discutie subiectul acesta, de a nu reduce pensiile sub 1.000 de lei. Este o solicitare normala si trebuie sa iei in discutie orice solicitare primita, pana iei decizia finala, cum primim solicitari si de la patronate si de la sindicate”, a declarat la randul sau ministrul Muncii, Mihai Seitan.

Cei doi ministri au participat, marti, la Palatul Parlamentului, la intalnirea reprezentantilor PDL - membri ai Guvernului si parlamentari - cu Seful statului.

In prima faza, Ministrul Muncii, Mihai Seitan, le-a promis pensionarilor galateni care au protestat in fata Ministerului Muncii ca pensiile mai mici de 1.000 de lei nu vor fi reduse. Totodata, Seitan le-a spus protestatarilor ca in lunile iulie si august vor beneficia de bilete pentru bazele de tratament din tara, scrie Realitatea.

"Ministrul ne-a promis ca nu se atinge de pensiile sub 1.000 de lei. Vom vedea daca va fi asa, dar noi vom iesi in strada chiar daca nu vor scadea pensiile, pentru ca mai avem si alte revendicari: Legea 218/2008 si respectarea valorii punctului de pensie de cel putin 45 la suta din salariul mediu brut", a spus liderul pensionarilor galateni, Toader Cristea, dupa discutiile cu ministrul Seitan, potrivit Romania Libera.

La doar doua ore diferenta, Ministrul Muncii dezminte aceasta afirmatie.

Citeste si:
Coaliția vrea să taie cu măsură pensiile speciale; România riscă să...
Coaliția vrea să taie cu...

"Nu se pot face diminuari diferentiate ale pensiilor", a afirmat Vladescu, conform Gandul.

In jurul orei 12.00, un grup de pensionari galateni au plecat de la Ministerul Muncii spre Palatul Parlamentului, unde continua protestul. Pichetul de la Ministerul Muncii a inceput la ora 10.00 si era programat sa se incheie la ora 14.00, conform autorizatiei de protest.

Pensionarii, din nou in strada

Protestul pensionarilor galateni la Palatul Parlamentului este autorizat intre orele 14.30 si 15.30, insa acestia au ajuns deja la Parlament.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat ca protestatarii nu vor fi amendati pentru ca nu au respectat orarul stabilit pentru protest atata vreme cat acestia sunt pasnici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.