Liderii PNL Crin Antonescu si Varujan Vosganian au criticat luni promovarea ideii ca parlamentarii sa-si doneze indemnizatiiile, declarandu-se jigniti de o astfel de abordare si mentionand ca nu-si doneaza banii Guvernului, pentru ca vor ramane cu ei furati.

Discutia despre posibilitatea ca parlamentarii sa renunte la indemnizatii a avut loc in cadrul unui simpozion tinut de conducerea PNL la Vila Florica, din Stefanesti - Arges, domeniul Bratienilor, cu ocazia sarbatoririi a 135 de ani de la infiintarea partidului. Un tanar student la Istorie a adresat liderilor liberali intrebarea daca parlamentarii nu ar putea renunta la "salariul" lor pentru cateva luni.

"Asta e o tema de propaganda si de demagogie chiar josnica", a comentat Antonescu, criticand "centrele media" care promoveaza o astfel de abordare. Presedintele PNL a admis ca, intr-adevar, cheltuilelile Parlamentului ca institutie se mai pot reduce si trebuie facuta o astfel de reducere. "Dar in acelasi timp cu Guvernul care risipeste de sute de ori mai multi bani, cu zecile de agentii peste 100 etc. Eu sunt de acord din aceasta indemnizatie sa ajut - si uneori o mai fac, nu trebuie sa fac conferinta de presa - un om necajit, dar ii dau banii in mana. Ce sa fac, sa-i dau banii acestui Guvern? Nu dau, ca mi-i fura! Deci eu nu dau niciun ban acestui Guvern care fura, care oricum strange impozitele - cate mai sunt - de la romani si le da doamnei Udrea sa faca programe de miliarde cu clientela - case in care nu va mai locui nimeni. Cum o sa mai dau eu pe deasupra bani acestui Guvern? Mi-i fura!", a explicat el, citat de NewsIn.

"Nu putem accepta sa fim jigniti toti cetatenii romani de conducatori care sa vina sa ne spuna ca ne taie din pensii si salarii, ca n-au alte solutii, dar ca-si fac pomana de noi si ne dau un salariu de-al lor. Pai daca vor sa faca pomana si acceptam ideea de pomana, eu le propun altceva, de vreme ce-si dau tot salariul inseamna ca au alte castiguri. Sa dea acele castiguri si sa pastreze salariul", a adaugat Antonescu.

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a comentat ca daca se impune masura ca parlamentarii sa renunte la indemnizatii inseamna ca s-a ajuns "rau de tot". "Pentru ca vom da sentimentul ca parlamentarul huzureste. Eu cred ca un demnitar, daca isi face datoria, oricat de multi bani i-ai da e prea putin. Daca nu-si face datoria, oricat de putini bani i-ai da - e prea mult. Nu poti judeca prestatia unui parlamentar dupa cei 900 de euro pe care ii primeste pe luna care s-ar putea sa fie cat salariul unei secretare de banca private. Dar sa asmuti in permanenta impotriva Parlamentului, impotriva Armatei, impotriva magistraturii, impotriva tuturor institutiilor temelii ale statului, numai pentru a da sentimentul ca tu te intorci la popor asa cum a facut Juan Peron, asa cum a facut Fidel Castro si alti dictatori luminati ai Americii Latine in secolul XX, si din pacate a propaga prin oameni care nu ar trebui sa faca acest lucru, mi se pare incalificabil", a sustinut el.

Citeste si:
Supraimpozitarea şi cumulul pensie-salariu, prin lege, nu prin...
Supraimpozitarea şi cumulul...

Potrivit lui Vosganian, a se pune problema in acest mod "jigneste" pentru ca "cine munceste pentru banii pe care ii capata cinste lui, si poate sa munceasca si un parlamentar, si un ministru, si un strungar la fel". "Pe parlamentari noi ii trimitem acolo, nu e corect dupa ce ii trimiti acolo sa socotesti ca ei vin ca romulanii si klingonienii din elicopter. Ei sunt ca noi, si daca ei au cusururi sunt si ale noastre (...) Fiecare trebuie sa fie in locul celuilalt si sa nu judece pe altul pana cand nu parcurge toate etapele pana la Curtea Constitutionala a propriului Eu", a conchis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.