Procurorii Parchetului General au dispus, din nou, scoaterea de sub urmarire penala a Monei Musca, in dosarul in care era cercetata pentru fals in declaratii in privinta colaborarii sale cu fosta Securitate, au declarat pentru NewsIn oficiali din institutie.

Conform acelorasi surse, procurorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala a Monei Musca pentru ca "infractiunea nu exista daca nu poate fi dovedita intentia de politie politica".

Sursele NewsIn au explicat ca, potrivit legii, nu poate fi demonstrat ca fostul parlamentar a dat Securitatii informatii intentionat, pentru a afecta viata altor persoane. In consecinta, nici declaratia pe proprie raspundere, in care Musca a aratat ca nu a facut politie politica, nu este falsa.

Procurorii au dispus, la data de 14 august 2008, inceperea urmaririi penale fata de Mona Musca pentru fals in declaratii, in legatura cu declaratia pe propria raspundere data de fostul deputat privind colaborarea cu fosta Securitate.

Astfel, Mona Musca a dat o declaratie pe proprie raspundere, cand a devenit parlamentar, ca nu a colaborat cu fosta Securitate, dar CNSAS a stabilit, ulterior, ca fostul deputat a facut politie politica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.