Coruptia, birocratia si criminalitatea nu pot fi combatute de niciunul dintre principalele trei partide din Romania - PDL, PSD, PNL, arata un sondaj realizat de Grupul de Studii Sociale 2000.

Sondajul realizat la comanda liberalilor releva faptul ca aproape jumatate (41%) dintre cei intervievati considera ca niciun partid nu poate eradica coruptia, birocratia si criminalitatea. La aceiasi intrebare 19,5% dintre persoanele intervievate au raspuns PNL, 14,5% PSD si 13,1% PDL. Totodata, sondajul realizat de Grupul de Studii Sociale 2000, ilustreaza faptul ca PNL ar face cea mai buna treaba in ceea ce priveste reducerea taxelor si impozitelor (18,6%). In ceea ce priveste capabilitatea partidelor de a taia din veniturile bugetului de stat, 15,1% dintre respondenti le/au dat credit politicienilor din PSD si 11,7% celor din PDL, relateaza Agentia Agerpres, citata de EVZ.ro

Conform aceluiasi sondaj, 38,8% dintre intervievati considera ca reducerea taxelor si impozitelor nu pot fi rezolvate de niciunul din cele trei partide politice, 79,2% dintre respondenti cred ca in Romania lucrurile merg intr-o directie gresita, iar 40,3% au fost de parere ca de situatia economica delicata sunt vinovati in egala masura atat reprezentantii actualei puteri, cat si fosta guvernare.

Studiul a fost efectuat de Grupul de Studii Sociale 2000 in perioada 13 - 20 mai, la comanda PNL Bucuresti, pe un esantion de 1.101 de persoane de 18 ani si peste, reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata din Capitala. Sondajul are o eroare tolerata de ± 2,95% la un nivel de incredere de 95%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.