Dosarele retrimise la ANI vor inchise daca cei verificati au incheiat mandatul in urma cu peste un an.

Dosarele ANI retrimise Agentiei de instante vor fi inchise daca mandatul persoanelor verificate s-a incheiat in urma cu mai mult de un an, din cauza prevederilor din noua Lege ANI, votata de Parlament, potrivit secretarului general al institutiei, Horia Georgescu, relateaza NewsIn.

"Acest termen scurt instituie o prescriptie asupra dosarelor in lucru, in ceea ce ii priveste, sa dau un exemplu, pe senatori, deputati, ministri care si-au incheiat mandatul in 2008", a declarat Georgescu la Europa FM. El a dat exemplul fostului senator Serban Bradisteanu si dosarul lui Sergiu Andon - unde este verificata o incompatibilitate din mandatul 2004-2008.

Secretarul general al institutiei a spus ca, daca instantele retrimit la ANI dosare, verificarile nu pot fi reluate deoarece, potrivit noii forme a Legii ANI, pot fi efectuate verificari doar intr-un termen cel mult un an de la incheierea mandatului. "In aceste cazuri Agentia nu va avea altceva de facut decat sa inchida (dosarele n.r.. (...) Toate aceste cazuri nu mai sunt de actualitate si vor fi inchise", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.