Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca Romania are nevoie de alegeri parlamentare anticipate deoarece Parlamentul a fost "pervertit" si nu mai reprezinta vointa cetatenilor prin aparitia UNPR, iar oamenii sunt "din ce in ce mai nervosi".

Liderul PSD a spus ca spera sa se ajunga alegeri anticipate din doua motive. "In primul rand, oamenii sunt revoltati, sunt din ce in ce mai nervosi si din ce in ce mai multi. Al doilea motiv este unul democratic, un motiv curat democratic, acest Parlament nu mai reprezinta vointa cetatenilor pentru ca nici un cetatean nu a votat UNPR. Si in Parlament exista o structura politica pe care nu oamenii au votat-o si este practic un Parlament care a fost pervertit de aceasta miscare politica si cred ca romanii mai trebuie sa aiba dreptul sa mai transeze o data Parlamentul. Eu am spus-o, s-ar putea ca strada sa decida un calendar, dincolo de calculele politicienilor. (...) Este o situatie limita in Romania si romanii trebuie sa aiba dreptul sa transeze o noua putere politica", a sustinut Dragnea.

In ceea ce priveste posibilitatea introducerii a doua motiuni de cenzura, liderul PSD a afirmat ca "si una este suficienta". "Este nevoie sa dam Guvernul jos. Guvernul asta s-a departat de oameni, nu mai vad decat cifre, nu se pot stopa din furturi, probabil ca structurile mafiote sunt foarte puternice, nu le mai poate rupe nimeni, cred ca nici Traian Basescu nu le mai poate rupe chiar daca le stie si cred ca trebuie dat jos Guvernul, trebuie curatata Romania si insanatosit Guvernul. Sigur o sa depunem motiune de cenzura la angajarea raspunderii Guvernului ca, banuiesc ca prin asta o sa vina cu prostiile alea in Parlament si sa vedem daca mai depunem si inainte o motiune de cenzura", a mai spus secretarul general al PSD.

Intrebat ce sanse ar putea avea motiunea de cenzura pentru a fi adoptata, social-democratul a sustinut ca este posibil ca unele voturi sa vina chiar de la parlamentarii din arcul guvernamental. "Ma gandesc totusi la parlamentarii care sunt din arcul puterii care poate au discutat in perioada asta cu cetatenii cu care discutau si in campanie si ii asigurau de tot sprijinul lor si ii asigurau ca o sa traiasca mai bine si ca o sa le fie mai bine. Sa vedem daca acum, la o simpla comanda a lui Emil Boc, vor vota impotriva celor care i-au sustinut si noi credem ca ar putea cam multi parlamentari sa se trezeasca si sa revina la o atitudine normala a unui parlamentar roman care se gandeste la romani", a mai comentat Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.