Secretariatul General al Senatului a organizat vineri un tur pentru presa al traseului ce va fi parcurs cu ocazia evenimentului "Porti Deschise la Senatul Romaniei", ce va avea loc intre 28 si 29 mai, in care a fost prezentat in premiera subsolul Palatului Parlamentului, aflat la 9 metri sub pamant.

Acesta este primul tur oferit publicului larg de catre Senat, de la mutarea acestuia in Palatul Parlamentului, in 2005, urmand sa includa o vizita in premiera in subsolul Palatului Parlamentului, aflat inca in curs de amenjare. In vizita la subsol va fi parcurs un tunel de 127 de metri, aflat la 9 metri sub nivelul solului, care este folosit pentru aprovizionare si activitati tehnice, aici aflandu-se centrala de ventilatie, punctul termic si grupul electrogen. Deplasarea prin tunel va oferi vizitatorilor si posibilitatea de a observa elementele de rezistenta ale cladirii Palatului Parlamentului. Vizitatorii ar trebui sa aiba grija insa, deoarece subsolul nu este amenjat si exista diferente de temperatura fata de restul cladirii, iar umiditatea este ridicata, relateaza NewsIn.

Un alt punct important al turului va fi prezentarea cabinetului presedintelui Senatului, care masoara 330 de metri patrati, unde vizitatorii vor putea vedea obiectele primite de Mircea Geoana de la personalitatile pe care le-a gazduit la Senat si poze cu lideri ai lumii. Daca vremea va permite, va fi deschis si balconul, care poate oferi o panorama a Bucurestiului. Va urma o vizita in Salonul Oficial, unde presedintele Senatului intampina delegatiile care efectueaza vizite oficiale.

Sala de plen va fi si ea inclusa in acest tur, insa accesul va fi permis doar in anumite zone, ce vor fi marcate.
Durata turului va fi de aproximativ o ora si jumatate, iar vizitatorii vor primi brosuri cu istoricul salilor pe care le vor vizita, precum si elemente succinte ale procesului de legiferare la nivelul Senatului.

Participantii la eveniment vor fi indrumati in acest tur de catre functionarii Senatului, sperandu-se ca si senatorii sa participe pentru a le prezenta acestora parti ale traseului pe care il vor parcurge.

Traseul complet include vizite la salile grupurilor parlamentare, scara principala a Senatului, Cabinetul presedintelui Senatului, Salonul Oficial, centrul de presa, foaierul si sala de plen, sala Avram Iancu (unde se tin sedintele Biroului Permanent reunit al celor doua Camere), sala Constantin Stere (unde se tin sedintele Biroului Permanent al Senatului) si Salonul Alb (unde se organizeaza diverse evenimente si conferinte sub patronajul Senatului).

Citeste si:
Firea: „Legea Prevenirii Separării Copilului de Familie, aprobată...
Gabriela Firea: „Legea...

Evenimentul Porti Deschise la Senatul Romaniei este programat pentru zilele de 28 si 29 mai, Secretariatul Senatului dorind sa organizeze astfel de evenimente o data pe an, in ultima saptamana a lunii mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.