Presedintele Traian Basescu a sustinut joi ca in paralel cu sistemul democratic, in Romania s-a dezvoltat si un sistem clientelar acceptat de intreaga clasa politica romaneasca, solutia fiind reforma statului, acompaniata de puternice reforme sociale si economice.
Basescu a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, ca revolutia democratica a fost insotita de dezvoltarea unui stat clientelar acceptat de "toate partidele, intreaga clasa politica". "Statul roman, in paralel cu dezvoltarea sistemului democratic, atat cat este el, s-a dezvoltat si ca un stat clientelar", a spus seful statului, citat de NewsIn.

Presedintele a comentat ca este, intr-adevar, de discutat si problema cat de democratic este un sistem clientelar in interiorul unui stat democratic. "Sistemul politic, dar si social pe care l-am dezvoltat in Romania este un sistem bolnav, care trebuie tratat intr-un proces de modernizare a statului pentru a stopa evolutiile negative care acompaniaza dezvoltarea si consolidarea democratica", a mai spus seful statului, militand pentru "puternice reforme sociale si economice".

In aceste conditii, Traian Basescu a spus ca sistemul bugetar si cel social trebuie sa fie afectate de reducere din punct de vedere al finantarii. "Explicatia acestui trebuie este simpla: lipsa banilor. Statul roman nu-si poate permite sa-si mai finanteze propriile sisteme pe care le-a generat prin dezvoltarea aparatului bugetar si a celui social", a spus seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.