Vicepresedintele PDL, Valeriu Stoica, l-a invitat, joi, pe ministrul roman de externe, Tedor Baconschi, sa se inscrie in PDL, mentionand ca a sosit momentul ca grupul de opinie crestin-democrata sa-si faca simtita prezenta intr-un mod foarte puternic in formatiune.

"Daca in ultimii ani grupul de opinie doctrinar liberala s-a exprimat mai des si a fost mai vizibil in PDL, a sosit momentul ca grupul de opinie crestin-democrata sa-si faca simtita prezenta intr-un mod foarte puternic. Si aveam nevoie pentru aceasta de o personalitate care sa aiba actiunea de a solidariza, de aduna intelectualii care au aceasta sensibiltate crestin-democrata, de o puternica personalitate care sa aiba autoritate in acest domeniu", a declarat Valeriu Stoica. "Din fericire am gasit aceasta personalitate, este domnul Baconschi, care, dincolo de faptul ca este ministru de externe, s-a afirmat dupa anii '90 ca unul dintre principalii creditori ai crestin-democratiei", a adaugat Stoica.

Vicepresedintele PDL a participat joi la conferinta cu tema "Rolul democratiei crestine in reconstructia dreptei romanesti" sustinuta de ministrul de externe Teodor Baconschi si organizata de Fundatia Konrad Adenauer si Institutul de Studii Populare.

Intrebat despre posibilitatea inscrierii in PD-L, Tedor Baconschi a declarat ca nu poate preciza o data, dar a mentionat ca "este o intentie si probabil ea va fi concretizata la momentul cel mai bun".

Anterior, seful diplomatiei romane afirmase ca este foarte aproape de "o decizie de a intra in politica".

El a mentionat, de asemenea, ca un grup de intelectuali tineri, de nivel european, cu doctorate in marile universitati, "adera la aceste valori si la programul politic" pe care l-a schitat. "Nu doar eu si ei, ci incercam sa captam asteptarile legitime ale unei intregi generatii, care nu se regaseste in actualul spectru politic. Trebuie sa propunem o consolidare a dreptei plecand de la conceptul acomodarii celor doua sensibilitati, liberala si crestin-democrata, in PD-L", a explicat ministrul Tedor Baconschi.

Citeste si:
Primul cetatean roman depistat cu coronavirus, izolat intr-un spital d
Primul cetatean roman...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.