Premierul Emil Boc le face o surpriza copiilor de ziua lor si din 1 iunie ii lasa pe parintii acestora fara bani de cadourisi nu numai.

Guvernul isi propune sa reduca cheltuielile bugetare cu 5,39 miliarde lei prin diminuarea tuturor salariilor din sectorul bugetar, respectiv 1,06% din produsul intern brut, se arata intr-un document al MFP privind "impactul cheluielilor de personal aferente salariilor reduse incepand cu 1 iunie".

Astfel, aplicarea masurii de reducere a cheltuielilor salariale cu 25% in tot sectorul bugetar, respectiv la un numar de 1.360.376 bugetari, ar reduce cheltuielile statului cu salariile in cea de-a doua parte a anului cu 5,39 miliarde lei, se arata in nota de fundamentare a masurilor de reducere a cheltuielilor, obtinuta de NewsIn.

Potrivit documentului, castigul mediu salarial in sectorul bugetar este de 2.239 lei. [Prea multi salariati in administratie, prea putini in sanatate]

Reprezentantii Finantelor sustin, de asemenea, ca reducerea cu 15% a cheltuielilor cu asistenta sociala reprezinta o diminuare a cheltuielilor cu 5,209 miliarde lei, echivalentul a 1% din PIB.

Potrivit reprezentantilor Finantelor, in lipsa unei masuri de diminuare a prestatiilor sociale cu 15%, cheltuielile cu asistenta sociala in bugetul general consolidat ar fi ajuns la 69,464 miliarde lei, fata de cat erau prevazute in bugetul adoptat la inceputul acestui an, de 64,864 miliarde lei, din cauza "influentelor suplimentare din inrautatirea cadrului macroeconomic".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.