Trebuia sau nu sa anunte Basescu masurile de taiere a fondurilor de salarii si pensii de la buget, sau era de datoria ministrului Finantelor?

Parerile din interiorul PDL sunt impartite, unii iesind in apararea presedintelui, altii acuzandu-l.

Fostul “prim ministru propus”, Lucian Croitoru, demonstreaza nu este suparat deloc pe Basescu, care l-a pus in linia intai a focului dupa caderea lui Boc 1, dupa care i-a dat un elegant “sut in fund” si l-a luat din nou pe fostul premier sub aripa protectoare, si sare in apararea presedintelui. “Presedintele a iesit pentru ca si-a asumat acest lucru. Mi s-a parut un act care da credibilitate si seriozitate. Nu avea cum sa iasa guvernatorul si sa zica, <<Trebuie sa faceti asa>>, pentru ca nu e in aria lui de competenta. Nu e indrituit BNR sa se bage", a explicat Croitoru, citat de NewsIn.

De cealalta parte, Theodor Stolojan, singurul care a avut curajul sa-i spuna “Nu” lui Basescu, simtind probabil de la inceput ca urma sa devina un soldat neinarmat in mijlocul razboiului, este de parere ca presedintele a gresit, iar masurile trebuia sa fie anuntat de ministerul Finantelor si de catre BNR. [Stolojan se retrage din functia de premier]

"Comunicarea in criza e esentiala, este la fel de importanta ca si programul de masuri. Comunicarea nu trebuie facuta asa cum s-a facut. Guvernantorul BNR si ministrul de Finante s-au simtit foarte usurati ca nu au iesit ei, asa cum trebuia, sa prezinte situatia si programul si l-au lasat pe presedinte sa vorbeasca de deficit. Punctul meu de vedere este ca era treaba guvernatorului BNR si a ministrului de Finante, care trebuiau sa iasa si sa arate situatia si masurile", a declarat Stolojan.

Ambii au insa un punct comun de vedere si anume, amandoi sunt de accord cu masurile propuse si sustin ca acestea sunt mult mai bune decat majorarea taxelor.

A gresit sau nu Basescu? - spune-ti parerea pe Forum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.