Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a afirmat luni in cadrul CEx ca social-democratii ar trebui sa initieze o "petitie nationala" in care sa ceara demisia sefului statului si premierului, in replica liderul PSD, Victor Ponta, spunand ca mai bine pesedistii ar fi castigat alegerile.

"Sa lansam si PSD sa fie cel care in toata tara, cu toti militantii, cu toti simpatizantii, cu toti votantii nostri - ca sunt milioane de oameni care cred in noi - sa lansam o petitie nationala in care sa spunem ca nu suntem de acord cu aceste propuneri ale guvernului si ca suntem pentru demisia presedintelui si a primului-ministru, pentru ca de fapt sunt responsabilii politici pentru aceasta criza. Nu putem demara referendum in Romania pentru ca Constitutia nu ne permite, dar o petitie nationala in care oamenii nostri sa se implice si in care sa spunem care este varianta noastra alternativa", a propus Geoana, transmite NewsIn.

El a aratat ca nu se poate demara un referendum pentru demiterea presedintelui, intrucat Constitutia nu permite, dar se poate lansa o petitie nationala in acest sens.

In replica, Ponta a intervenit ironic la finalul discursului lui Geoana. "Foarte bune propunerile, daca castigam alegerile prezidentiale eram intr-o alta situatie si nu mai trebuia sa ne luptam cu astia. Acum trebuie sa ne luptam cu ei, si trebuie sa ne luptam serios, nu cu discursuri, ci cu masuri clare", a comentat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.