Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat marti ca, in calitate de actionar, a renuntat la ideea ca Marmosim sa acceseze fonduri europene, "pentru a evita orice comentariu cu putinta legat de acest lucru".

Ministrul a subliniat totodata ca aceasta initiativa, privind accesarea de fonduri europene, apartinuse managementului societatii Marmosim.

Adriean Videanu a cerut, intr-o scrisoare trimisa CE, opinia comisarului european pentru dezvoltare regionala despre intentia firmei Marmosim, al carei proprietar este, de a lua fonduri UE printr-un program operational la care Ministerul Economiei este autoritate de management, relateaza NewsIn.

La sfarsitul lunii aprilie, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri anunta printr-un comunicat ca "a fost informat de managementul societatii Marmosim, companie al carei actionar este, ca intentioneaza sa aplice pentru accesarea de fonduri europene prin POS-CCE" si ca, "luand act de aceasta intentie, din dorinta de a nu exista nici un fel de suspiciune sau interpretare in privinta aplicarii pentru accesarea de fonduri europene si in deplina transparenta fata de Comisia Europeana", ministrul Videanu a solicitat si punctul de vedere al CE pe aceasta tema.

Scrisoarea a fost trimisa de Videanu comisarului european pentru dezvoltare regionala, Johannes Hahn, iar in text ministrul admite indirect ca este in conflict de interese, potrivit legislatiei romane, care stipuleaza ca functia de membru al Guvernului este incompatibila, printre altele, cu "calitatea de membru al unui grup de interes economic".

Astfel, potrivit scrisorii, compania Marmosim - unde ministrul sustine ca este actionar majoritar "in calitate de persoana particulara" - avea intentia de a depune un proiect pentru obtinerea de fonduri structurale prin programul operational sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (POS-CCE).

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri actioneaza in calitate de autoritate de management pentru Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", iar Marmosim, firma lui Videanu, este cel mai mare producator de roci ornamentale din Romania.

Citeste si:
Alina Bica - 4 ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea...
Alina Bica - 4 ani de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.