Anuntul fostului lider al PNL, Theodor Stolojan, privind disponibilitatea sa de a reveni in fruntea partidului a iscat o dezbatere in partid pe marginea convocarii unui congres extraordinar la care sa fie schimbat din functia de lider Calin Popescu Tariceanu. Premierul Tariceanu i-a convocat ieri, la Bucuresti, pe liderii filialelor la o intalnire informala, pentru a le cunoaste parerile. Un congres extraodinar al PNL nu poate fi convocat decat la solicitarea a peste jumatate din numarul total al organizatiilor judetene ale formatiunii.

Pana sa vina insa la Bucuresti, cei mai multi dintre liderii liberali locali si-au facut cunoscut punctul de vedere, din care reiese ca majoritatea filialelor nu doresc schimbarea lui Tariceanu. O explicatie ar fi si faptul ca majoritatea acestora sunt prefecti sau alesi liberali, multi dintre ei alesi la conducerea filialelor in timpul mandatului de presedinte al lui Calin Popescu Tariceanu si dependenti de fondurile alocate de Guvern. La centru insa, unde sunt liderii de opinie ai PNL, lucrurile sunt impartite. Nu transant, pentru ca nu se cunosc foarte limpede inca taberele care il sustin pe Stolojan sau pe Tariceanu.

Puiu Hasotti (vicepresedinte al partidului) si Eugen Nicolaescu (purtatorul de cuvant), Bogdan Olteanu (ministrul pentru relatia cu Parlamentul) si Mihai Voicu (secretarul general al Guvernului) il sustin pe Tariceanu. Insa Cristian Boureanu, un lider al generatiei tinere din partid, Norica Nicolai, Raluca Turcan (presedinte al Comsiei de cultura din Camera Deputatilor) il vor pe Stolojan. Importanta este parerea lui Gheorghe Flutur - ministru al Agriculturii, dar si un eficient organizator al liberalilor in campania electorala trecuta, care s-a pozitionat in favoarea lui Stolojan. Exista in randul liberalilor un curent care, de asemenea, vorbeste de inscaunarea lui Flutur la conducerea partidului.

Insa, la intalnirea de ieri, liderul de Neamt al PNL, Gheorghe Stefan - mai cunoscut in lumea fotbalului ca fiind numit Pinalty decat ca primar al orasului Piatra Neamt - a venit si el cu o propunere: anume ca Tariceanu sa ramana lider la partid, iar Stolojan sa devina premier. Tot ieri, oamenii apropiati ai lui Theodor Stolojan s-au reunit, inainte de a da curs invitatiei lui Tariceanu, la Hotelul Bucuresti pentru a pune si ei la cale o strategie.

La ora inchiderii editiei nu se finalizase inca intrunirea premierului cu liderii de filiale.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.