Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Arad ca "urgenta Romaniei" este formarea unui guvern compus numai din tehnicieni, oameni "gen Isarescu", "liberi de presiunile clientelei politice".

Antonescu a afirmat ca oamenii care ar trebui sa formeze un guvern trebuie sa aiba credibilitate in fata populatiei.

Urgenta Romaniei ar fi un guvern de oameni, numai de tehnicieni, de oameni gen Isarescu, care sa ia niste masuri cu gandul numai la situatia economica, liberi de alte presiuni ale clientelei politice, ale partidului si sa aiba credibilitate in fata populatiei, in fata celor care suporta sa ceara solidaritate sociala si care sa aiba capacitatea, prin competenta lor profesionala, ca oameni si cu pregatire economica si cu experienta si cu relatii interne si internationale cu institutii economice-financiare-bancare sa vina cu solutii. Sa spuna, «da, avea dreptate ala cu 10 la suta» sau «nu, nu aia era solutia, scadem TVA, miscam ceva»“, a declarat Crin Antonescu, citat de NewsIn.

De cealalta parte deputatul PDL Sever Voinescu a apreciat drept "infantile" afirmatiile liderului liberal.

"Mi se pare o abordare infantila. In general, multi lideri politici au aceasta gandire - cand e mai grea situatia trebuie sa mergem cu tehnocratii, ca si cum tehnocratii ar avea solutiile miraculoase in buzunar. Dimpotriva, cred ca atunci cand e mai greu, guvernarea trebuie asumata de politicienii care au luat cele mai multe voturi la ultimele alegeri si pe baza acestei legitimitati trebuie sa-si duca solutiile pana la capat", a apreciat Sever Voinescu.

Democrat-liberalul a catalogat solutia tehnocrata drept "utopica", avand in vedere ca ea prezuma "ca toate competentele sunt in afara politicii si prezuma ca politicul este vinovat, in general, de tot ce se intampla rau intr-o tara".

Citeste si:
Semnatarii motiunii "Reformistii" ameninta cu demisii in bloc din PDL
Semnatarii motiunii...

De asemenea, deputatul a apreciat ca varianta alegerilor anticipate, enuntata de Antonescu, ar fi "o aventura periculoasa" la care nu se gandeste niciun alt liberal. "Crin Antonescu are idei bizare si excesive in ultima vreme. Eu inteleg ca il doare inca victoria presedintelui Basescu, dar totusi trebuie sa iesim din aceasta paradigma anti-basesciana (...). Evident, a arunca tara in alegeri anticipate ar insemna un gest iresponsabil si sunt convins ca, in afara domnului Antonescu, nimeni din partidul sau nu gandeste in felul acesta", a conchis Voinescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.