Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat joi, pentru NewsIn, ca saluta decizia PSD de a depune motiune de cenzura si a adaugat ca liberalii au pregatit deja o versiune de text impotriva Guvernului, subliniind insa ca intre PSD si PNL nu e competitia cine e mai "motionist".

"In clipa in care am anuntat necesitatea acestei initiative (de depunere a unei motiuni de cenzura - n.r.), noi am facut si o versiune proprie, o contributie, pentru ca fiecare grup parlamentar va trebui sa aduca contributia lui. E clar ca in privinta asta nu incape competitie intre noi si PSD care este mai motionist decat celalalt, pentru ca niciunul fara celalalt nu poate sa dea consistenta unui vot in Parlament", a afirmat Vosganian, dupa anuntul Liei Olguta Vasilescu privind motiunea de cenzura finalizata de PSD, transmite NewsIn.

"Noi salutam decizia PSD si faptul ca au o versiune proprie, urmeaza probabil sa le punem laolalta, sa vedem gradul lor de compatibilitate si sa depunem. Si termenul de 17 mai mi se pare rezonabil. E corect ca fiecare partid, functie de ideologia lui, sa aiba unghiul sau de abordare", a mai adaugat liberalul.

Ideea necesitatii depunerii unei motiuni de cenzura in aceasta perioada a fost lansata de liderul PNL Crin Antonescu. Parlamentarii liberalii nu au insa numarului suficient de voturi pentru a initia un astfel de demers impotriva Guvernului, astfel ca initiativa PNL are nevoie de sustinerea semnaturilor PSD. Ulterior, liderii PNL si PSD Crin Antonescu, respectiv Victor Ponta, au avut o intalnire in care au stabilit de principiu sa depuna impreuna o motiune de cenzura, insa declaratiile celor doi nu s-au corelat nici in privinta domeniului pe care sa fie scris textul motiunii de cenzura, nici asupra perioadei in care sa fie depusa.

La inceputul acestei saptamani, liberalii au vorbit din nou despre nevoia ca opozitia sa ia atitudine fata de politicile guvernamentale, in special cele legate de chestiunile economice si de fiscalitate, facand un apel indirect catre partenerii de opozitie.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.