OUG 6 din 2010 a fost votata miercuri de Camera Deputatilor cu 251 de voturi favorabile, doua contra si 13 abtineri insa opozitia a avut rezerve fata de eficienta actului normativ in combaterea consumului de droguri ce au fost comercializate ca substante etnobotanice.

Ordonanta de urgenta care prevede interzicerea comercializarii plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope a fost sustinuta de toate grupurile parlamentare, insa PSD si PNL au ridicat obiectii asupra adoptarii ei atat din punct de vedere procedural, dar si din punct de vedere al eficientei reglementarii initiate de catre guvern. Astfel, Aura Vasile, vicelider al grupului PSD a spus ca graba cu care a trecut textul ordonantei prin comisiile de specialitate a facut ca OUG 6 sa nu fie amendata astfel incat textul final sa contribuie mai mult la combaterea consumului de droguri. Vasile a sustinut ca toate proiectele de lege in acest domeniu trebuiau analizate simultan, iar raportul comisiilor sa fie comun. "Daca ar fi fost si amendamente incluse din acele proiecte de legi sustinuta de colegi de la PSD, dar si de la PDL legea ar fi fost si mai completa. Ar fi bine ca pe mai tarziu sa se respecte acest lucru in comisii pentru a putea cuprinde intr-o lege tot ce credem noi atunci cand vrem sa impiedicam dezvoltarea acestui flagel care inca nu s-a starpit, iar faptul ca nu au fost confiscate aceste plante, ca nu au fost distruse, acum se vand la negru", a spus Aura Vasile, in cadrul dezbaterilro din plen, relateaza NewsIn.

Obiectii au avut si reprezentantii liberalilor care au spus ca era nevoie ca lista substantelor interzise sa nu fie modificata prin lege, ci prin ordin al ministrului Sanatatii astfel incat reactia la aparitia unor noi droguri sau redenumirea altora sa fie una rapida. In schimb, democrat-liberalii au spus ca urgenta presupusa de actul normativ a determinat grabirea procedurilor. "Sunt colegi parlamentari ce au initiative legislative in acest domeniu, insa aceasta e o lege pentru adoptarea unei ordonante de urgenta si eu cred ca aceasta trebuie sa-si intre rapid in drepturi. Este adevarat ca mai sunt doua propuneri legislative care ar trebui analizate la pachet", a argumentat deputatul PDL Petru Movila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.