Adrian Nastase a fost retrimis in judecata in dosarul bunurilor aduse din China.

Adrian Nastase a fost retrimis in judecata alaturi de Dana Nastase si Irina Jianu pentru luare de mita si complicitate la luare de mita in dosarul achizitionarii unor bunuri din China, informeaza DNA intr-un comunicat remis miercuri.

Adrian Nastase este acuzat de luare de mita in forma continuata si santaj, iar sotia sa de complicitate la luare de mita, participatie improprie la infractiunea de folosire la autoritatea vamala de documente false in legatura cu fapta de coruptie si spalare de bani in legatura cu infractiuni de coruptie, toate in forma continuata, se arata intr-un comunicat DNA, transmite NewsIn.

Potrivit DNA, in perioada 2002 - 2004, in calitate de prim-ministru Adrian Nastase a primit, in mod direct si prin intermediul Danielei Nastase foloase necuvenite in valoare de 22.155.985.853,08 ROL ( aproximativ 630 000 euro) de la Irina Jinaru si Ioan Paun.

Astfel, retrimiterea in judecata se face atat pentru Adrian Nastase, acuzat de luare de mita in forma continuata si santaj, ca si pentru sotia acestuia, Daniela Nastase, acuzata de complicitate la luare de mita, folosirea de documente false in legatura cu fapta de coruptie si spalare de bani.

De asemenea, si Irina Jianu este trimisa in judecata pentru dare de mita, folosire a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, in legatura directa cu infractiunea de dare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, folosire de acte falsificate si spalare de bani.

Ce zice Nastase

"Stiti foarte bine ca azi (n.r. miercuri), in incercarea de a acoperi scandalul imens legat de negocierile cu FMI si eventuala crestere a impozitelor, s-a dat drumul unei noi etape din epopeea termopanelor. Nu e cazul sa insist in legatura cu trimiterea dosarului in instanta. Eu resping categoric toate acuzatiile mincinoase formulate impotriva mea. Si voi dovedi acest lucru in instanta", scrie Nastase pe blog.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Social-democratul este de parere ca teme spectaculoase, care care nu sunt pe agenda publica, "sunt aruncate pe piata pentru a camufla falimentul guvernarii Basescu-Boc".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.