Comisia de invatamant a adoptat, marti, un amendament la proiectul legii educatiei, sustinut in campanie de Teo Trandafir si insusit de deputatul PDL Catalin Croitoru, potrivit caruia statul sprijina educatia timpurie prin acordarea unor cupoane de cresa din bugetul de stat.

Deputatii din Comisia de invatamant au decis introducerea, la articolul 26 din proiectul legii educatiei, principiul tichetelor de cresa, adoptand amendamentul care stipuleaza: "Statul sprijina educatia timpurie, ca parte componenta a educatiei pe tot parcursul vietii, prin acordarea unor cupoane de cresa. Acestea vor fi acordate in scop educational, din bugetul de stat, prin Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale".

La propunerea ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, membrii forului au stabilit ca celelalte amendamente ale lui Catalin Croitoru, care stabilesc detaliile privind acordarea cupoanelor de cresa parintilor care renunta total sau partial la concediu, sa fie discutate si adoptate in cadrul unui alt capitol al proiectului Educatiei, privind finantarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.