Avocatul lui Dinu Patriciu a precizat, marti, la Judecatoria Sectorului 1, unde a avut loc primul termen in procesul deschis de omul de afaceri lui Traian Basescu, ca daunele pe care acesta i le cere presedintelui sunt de un leu si nu de un euro, cat este trecut in cererea de chemare in judecata.

De asemenea, avocatul presedintelui Basescu a depus la dosar o intampinare, in care arata ca plangerea lui Dinu Patriciu este nefondata.

Judecatoarea care solutioneaza dosarul nu a fost insa de acord cu amanarea procesului, avand in vedere ca sunt mai multe chestiuni de discutat, astfel ca dosarul va fi reluat la ora 13.00. Totodata, s-a stabilit, dupa consultarea celor doi avocati, ca sedinta de judecata nu va fi secreta, transmite NewsIn.

La iesirea din sala de judecata, avocatul lui Traian Basescu a precizat ca printre probele care vor fi solicitate ar putea fi interogatoriul celor doua parti, dar si expertiza inregistrarii video. De asemenea, avocatul a aratat ca este posibila o conexare a acestui proces cu cel intentat de presedinte omului de afaceri.

Dinu Patriciu a depus, pe 3 decembrie 2009, la Judecatoria Sectorului 1, o actiune impotriva presedintelui Traian Basescu, cerand instantei sa-l oblige pe acesta la plata unui euro, despagubiri pentru vatamarea drepturilor personale. De asemenea, omul de afaceri Dinu Patriciu mai vrea ca hotararea instantei sa fie publicata de presedinte in doua ziare de circulatie nationala.

Pe de alta parte, si presedintele Traian Basescu l-a dat in judecata pe omul de afaceri Dinu Patriciu, chemand in instanta si Best Media, societatea care editeaza ziarul "Gardianul", actiunea fiind inregistrata pe rolul Judecatoriei Sectorului 1, primul termen acordat fiind 21 aprilie 2010. Primul termen in acest proces a avut loc pe 21 aprilie, fiind amanat pentru 16 iunie.

Procesul se amana pe 14 septembrie

Judecatoria Sectorului 1 a decis sa amane pentru 14 septembrie procesul intentat de omul de afaceri Dinu Patriciu presedintelui Traian Basescu, pentru afirmatii facute de presedintele Basescu in legatura cu o inregistrare mediatizata in timpul campaniei din toamna lui 2009.

De asemenea, avocatul lui Basescu a depus la dosarul cauzei mai multe documente care contin afirmatii facute de persoane specializate, in spatiul public, in legatura cu veridicitatea inregistrarii de la care au pornit procesele dintre Basescu si Patriciu.

Citeste si:
Ponta, atac la adresa Guvernului: Omorâţi economia și pe românii...
Ponta, atac la adresa...

Pe de alta parte, avocatul lui Dinu Patriciu a spus ca acesta nu ar avea nimic impotriva unei confruntari in intanta intre cei doi. Mai mult, avocatul s-a obligat ca pana la termenul urmator sa depuna la dosar documente in sustinerea cererii de chemare in judecata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.