Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Mark Gitenstein, a acordat un interziu cotidianului Ziua de Constanta, in care a vorbit despre directia pe care a luat-o mass-media din Romania, viitorul acesteia, dar si despre cenzura pe care primarul Radu Mazare a aplicat-o, prin reteaua de distributie a presei.

Este clar ca un asemenea gest (cenzurarea presei - n. red.), precum cel facut de domnul Mazare, demonstreaza insensibilitate, incapatanare, si imi este greu sa comentez un asemenea gest. Orice persoana care nu intelege ca un asemenea gest este ofensator nu merita sa fie luata in serios. Cat despre actiunile de cenzura impuse de primarul Mazare pot spune ca sunt unele dintre cele mai evidente pe care le-am vazut in Romania. Cred ca Ceausescu ar fi fost mandru de el", a sustinut ambasadorul Statelor Unite in Romania, Mark Gitenstein.

  • Ati declarat in urma cu cateva luni ca presa din Romania are un stil agresiv. Care este, in opinia dumneavoastra, limita dintre agresivitatea pe care o manifesta presa si libertatea de exprimare a presei din Romania?
Mark Gitenstein: Presa romaneasca este foarte agresiva, din pacate a preluat lucrurile nu tocmai bune din presa americana. Acest lucru este evident mai ales in cazul presei electronice, a posturilor TV. Asa se intampla in SUA cu doua mari posturi, CNBC si Fox News. Fiecare a identificat un segment de public si incearca sa ii ofere acestuia un anume tip de stiri care cred ca i s-ar potrivi.

Cititi interviul in intregime in Ziua de Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.