Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a anuntat ca il va actiona in instanta pe prefectul Capitalei Mihai Atanasoaei daca va persista in intentia de a eutanasia cainii fara stapan, liderul PRM anuntand ca va organiza noi proteste fata de aceasta masura.

"L-am dat in judecata pe prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei pentru abuz in serviciu si nerespectarea legii (...) Ne face de rasul lumii. Ce suntem noi, barbari? Uganda lui Idi Amin? Vom mai face si vom radicaliza formele de protest", a declarat presedintele PRM, vineri, intr-o conferinta de presa organizata la scurt timp dupa mitingul de protest la care a participat, alaturi de alti iubitori de animale. Vadim Tudor sustine ca sterilizarea cainilor vagabonzi si construirea de adaposturi vor rezolva problema maidanezilor in decurs de cativa ani, transmite NewsIn.

Liderul PRM a sustinut ca sunt informatii ca Primaria Capitalei se face vinovata de delapidarea a 13.000.000 de euro, in perioada 2001-2009, bani ce erau alocati pentru sterilizarea cainilor fara stapan. Banii ar fi fost suficienti pentru aceasta operatiune, in conditiile in care sterilizarea costa in jur de 10 euro pentru un caine, iar circa 15 cabinete veterinare din Bucuresti fac sterilizari gratuit.

Vadim Tudor i-a cerut premierului Boc sa intervina in aceasta chestiune. "Astept o reactie de la Guvern pentru ca prefectul este reprezentantul sau in teritoriu. Daca Emil Boc nu ia nicio atitudine inseamna ca este de acord", a comentat presedintele PRM. El a ridicat si problema cainilor care sunt omorati pe soselele Romaniei. "Mor mii de caini calcati de masini. Este o ciulama tragica", a spus C.V. Tudor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.