Desi alesii au interzis angajarile la institutiile statului si au taiat cheltuielile, se pare ca au mai lasat o portita deschisa pentru interesele lor.

Guvernul si-a propus sa angajeze pentru perioada estivala bucatari, cameriste, ospatari si receptioneri in bazele de agrement, casele de odihna si de oaspeti ale MAI si caminele de garnizoana ale SRI si SIE, majorand costurile de personal cu peste 1,1 milioane euro.

Alesii sustin ca aceste elemente vizeaza "interesul public general" si constituie "situatii de urgenta si extraordinare" a caror reglementare nu poate fi amanata, transmite Gandul.

Laxative pe banul public

Serviciul de Informatii Externe (SIE) a cumparat prin licitatie deschisa medicamente in valoare de 87.000 de lei, printre acestea regasindu-se laxative, medicamente pentru diabet si medicamente utilizate in cardiologie. Contractele au fost atribuite firmelor Mediplus Exim, Farmexpert D.C.I., ADM Farm, Farmaceutica Remedia si Romastru Trading S.R.L.

In SIE nu trebuie sa iti platesti medicamentele

Parametrii de baza ai agentului SIE mioritic: acoperit, constipat, impotent. Cam asa suna unul dintre bancurile lansate zilele trecute dupa ce s-a aflat ca serviciul amintit a cumparat, la licitatie, laxative, medicamente pentru diabet, prostata si medicamente utilizate in cardiologie, precum si vasoprotectoare. Suma platita depaseste 20.000 de euro si a facut, si ea, obiectul unor ridicari din sprancene. Suficient pentru ca problema sa fie abordata in ultima sedinta a Comisiei SIE, unde reprezentantii serviciului au dat explicatii parlamentarilor.

Oamenii ne-au explicat ca au o policlinica a lor, unde se trateaza in condiitii de confidentialitate, iar medicamentele pentru ea au fost luate”, au explicat reprezentantii SIE, scrie Inpolitics.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.