Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a reusit sa alunge presa suparatoare din institutia pe care o conduce, ziaristii, inclusiv studiourile tv ale celor doua televiziuni boicotate de PDL - Antena 3 si Realitatea - fiind exilati la Senatul lui Mircea Geoana.

Cum a facut doamna Anastase sa scape de presa? Simplu: a desfiintat toate prizele de curent electric de pe etajul P1 al Parlamentului, unde se afla sala de plen a deputatilor, biroul Robertei Anastase, sala Biroului Permanent al Camerei, adica unde se desfasoara cam toata activitatea parlamentara. Aici se aflau si mini-studiourile Antena 3 si Realitatea tv, si tot de aici se faceau transmisiunile in direct la emisiunile de stiri, transmite Jurnalul National.

Activitatea ziaristilor a devenit imposibila pentru ca nu mai au unde sa-si conecteze la priza laptop-urile, telefoanele, microfoanele, instalatiile necesare transmisiunilor. Gheorghe Barbu, secretarul general al Camerei Deputatilor, fost ministru PDL, a venit personal sa asiste la deconectarea prizelor de la reteaua electrica a Parlamentului, explicandu-le ziaristilor prezenti ca "Parlamentul nu mai vrea sa plateasca si curentul consumat de televiziuni".

„Sa critice guvernul pe banii lor”

Mai mult decat atat, acelasi Gheorghe Barbu a insistat in sedintele Biroului Permanent al Camerei Deputatilor ca presa acreditata la Parlament, in special televiziunile, care desigur consuma curent electric pe bani publici ca sa critice guvernul PDL, sa fie puse sa plateasca factura la utilitati - current electric, apa, canalizare, incalzire, daca mai vor sa functioneze in spatiul institutiei conduse de Roberta Anastase.

Cititi mai multe in Jurnalul National.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.