Un grup de senatori intentioneaza sa legifereze acordarea de prioritate persoanelor de peste 70 de ani, pana cand populatia va fi educata.

Potrivit noii legi, seniorii trecuti de 70 de ani ar urma sa beneficieze de:

  • ghisee speciale in institutiile publice si private;
  • vor primi cu prioritate asistenta in unitatile medicale publice si private;
  • vor avea dreptul de a achizitiona, cu prioritate, orice bun sau serviciu public, sau privat, furnizat de agentii economici romani sau straini;
  • vor avea dreptul de a ocupa primele locuri la orice coada.

Printre sustinatorii proiectului se afla Mircea Geoana si Dan Voiculescu. Si, pentru ca educatia romanilor schioapata la capitolul respect fata de seniori, spun parlamentarii, e nevoie de o lege care sa-i oblige la asta.

In tarile occidentale, seniorii au o serie de facilitati de acest fel, e drept, fara sa existe reglementari legislative in acest sens. Insa asta se intampla in tarile civilizate, la noi trebuie sa faci educatie prin lege”, explica senatorul PSD Viorel Arcas, unul dintre initiatori.

Amenzi drastice

Concret, proiectul de lege aflat in dezbatere in Senat prevede ca aceia care nu acorda prioritate romanilor trecuti de 70 de ani sa fie amendati cu sume cuprinse intre 5.000 si 15.000 de lei, transmite EvZ.

Sanctiunile ar urma sa educe populatia care nu respecta oamenii in varsta, spun initiatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.