Deputatul Sever Voinescu scrie pe blog ca parlamentarii democrat-liberali au iesit "un pic sifonati" dupa decizia Guvernului de a adopta o lege de revizuire dupa ce se agrease ca modificarea va fi in sarcina Parlamentului si spune ca ceva mai multa inteligenta politica nu ar strica liderilor PDL.

Voinescu sustine ca stia ca experti ai Executivului lucrau la un proiect de modificare a Constitutiei, dar nu avea cunostinta ca lucrarile sunt atat de avansate, astfel ca a fost luat prin surprindere de decizia Guvernului de adoptare a legii de revizuire. "Stiam ca experti din spectrul executivului lucreaza la un astfel de proiect, nu stiam, insa, ce contine si cit de avansat este lucrul. In plus, simtisem ceva, pentru ca am vazut comunicatul de presa de Cotrocenilor care anuntau ordinea de zi a intilnirii presedintelui cu Guvernul cu citeva zile inainte. Printre puncte figura si chestiunea revizuirii Constitutiei. Se pregatea, deci, o decizie. In principiu, nu e rau ca Guvernul intelege sa/si utilizeze prerogativa de a propune presedintelui sa initieze reviziuirea constitutionala. Pe de alta parte, din punct de vedere politic, recunosc ca am fost surprins de faptul ca aceasta initiativa a aparut la 24 de ore dupa ce am finalizat in Camera negocieri care durau de luni de zile intre partide", scrie Voinescu pe blog, raspunzand unui comentariu al unui cititor, transmite NewsIn.

Potrivit lui Voinescu, pedelistii au fost considerati insignifianti pentru ca nu au stiut de intentiile Guvernului. Pe de alta parte, chiar daca ar fi stiut de acest proiect, celor de la PDL nu le-ar fi fost mai usor, spune deputatul, deoarece ar fi fost acuzati de duplicitate de ceilalti colegi de Parlament. "Colegii de la PSD si PNL au interpretat imediat ca pe o slabiciune a noastra, a pedelistilor din Parlament, faptul ca nu stiam despre acest proiect. In orice caz, oricum am iesit un pic sifonati. Daca am fi stiut despre proiect si nu am spus nimic pe parcursul negocierilor pentru Comisie, vorbind mereu doar despre un viitor proiect lucrat si initiat in Parlament putem sa parem duplicitari, ipocriti, trisori. Daca nu am fi stiut despre proiect, puteam sa parem insignifianti, si puterea noastra de negociere in Comisie sa scada sensibil. Iar Guvernul ar trebui sa isi aminteasca mereu ca proiectul de revizuire nu trece fara 2/3 din fiecare Camera. Iar acest gen de majoritate se obtine in Parlament. Ceva mai multa inteligenta politica nu ar strica liderilor partidului nostru", conchide pedelistul.

Citeste si:
Semnatarii motiunii "Reformistii" ameninta cu demisii in bloc din PDL
Semnatarii motiunii...

Deputatul PDL Sever Voinescu scria sambata pe blog ca avea asteptari mai mari de la proiectul de revizuire a Constitutiei propus de Guvern care nu impune un mecanism mai bun de control reciproc al institutiilor statului si mentine "ipocrizia" ca presedintele tarii este apolitic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.