Ministrul Apararii Nationale (MApN), Gabriel Oprea, a declarat luni, la Cluj, ca bugetul ministerului este unul de avarie si ca 80% din fonduri se duc pe pensii si salarii.

„Una din preocuparile noastre este sa ne modernizam tehnica, mai ales tehnica din teatrul de operatii. Pe de alta parte avem un buget fata de cel de 2,30% asumat cand am intrat in NATO, de 1,31%, cam la fel ca anul trecut. In acest context, cam 75-80% din bugetul Ministerului Apararii este pentru salarii si pensii si cam 20% ramane sa ne indeplinim misiunea atat in tara, cat si mai ales in teatrele de operatii. Este foarte greu, suntem aproape de avarie, dar cautam sa ne indeplinim misuinile”, a afirmat ministrul, transmite corespondentul NewsIn.

Acesta a respins ipoteza ca MapN va primi mai multi bani la o urmatoare rectificare bugetara.

„Nu cred ca in contextul actual putem vorbi de o majorare, dar este imperios necesar sa fim macar lasati cu acest buget sa putem sa ne indeplinim misiunile”, a mai spus Oprea.

Gabriel Oprea a fost prezent luni la Cluj-Napoca, alaturi de ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Elena Udrea, pentru a vizita terenul de 16 ha de la Valea Garbaului pe care ministerul il va preda municipalitatii clujene, care il va viabiliza si il va da in folosinta MDRT. Pe acest teren urmeaza sa fie construit un cartier de 2.300 de locuinte. Dintre aceste locuinte, 40% vor reveni tinerelor cadre militare care lucreaza in Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.