Sorin Oprescu, primarul autodesemnat al Romaniei, vorbeste despre candidatura la alegerile prezidentiale si despre relatia sa cu autistii din PSD.

Domnule Oprescu, or nu cumva dvs ati candidat la presedintia Romaniei?
Sorin Oprescu: In viata mea a trecut ca un episod atat de fugar, culmea e ca intrebarile au fost dupa, nu inainte, inainte erau doar incurajarile...hai pe ei. A fost ca in bancul cu furnicile care erau suparate ca trece ca magarul elefantul si calca peste ele, si au spus : "ne suim toate in pom, si cand trece elefantul sarim pe el si il strangem de gat". Si s-au hotarat toate mii cate erau si s-au suit in palmier, a trecut elefantul... a dat ala de doua ori din urechi au cazut toate, a mai ramas una singura sus... si alea toate au inceput sa strige: "Asa, strange-l de gat!". Cam asa s-a intamplat si la mine.

Daca ar fi sa mai candidati inca o data acum, avand in vedere ceea ce s-a intamplat, ati face-o?
Sorin Oprescu: Nu stiu. In momentul asta nu stiu. Dar stiu un singur lucru, ca dupa doi ani de zile au inceput sa se rodeze oamenii si sa mearga proiectele.

Spuneti-mi, avand in vedere experienta asta de care vorbeam, mai vreti sa fiti presedintele Romaniei, sau nu?
Sorin Oprescu: Deocamdata vreau sa fiu primarul Romaniei, si am sa fiu primarul General al Romaniei.

In continuare Romania e un fel de feuda cu tot felul de voievozi.
Sorin Oprescu: Da. Cu sapte bugete. Fiecare face ce vrea.

De ce credeti ca a pierdut Mircea Geoana alegerile, sau de ce a castigat Traian Basescu?
Sorin Oprescu: De fraier a pierdut. Niciodata in Romania nu o sa se mai vada o coalitie atat de puternica. Doua coalitii care se confrunta. La un moment dat aveam impresia ca si Mircea Geoana, si Traian Basescu sunt in afara jocului. Era pur si simpu la unii dorinta de a a schimba, la altii dorinta de a pastra. Din dorinta de a schimba ieseau scantei, si astia se uitau la artificii. Dar erau scantei. Si probabil ca una din astea l-a ars si pe Geoana. Dar niciodata nu o sa mai vedem atata polarizare. Sper din tot sufletul sa nu mai fie.

Citeste si:
VIDEO Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va candida la prezidenţiale
 VIDEO Laura Codruţa Kovesi,...

Ce relatie aveti cu PSD-ul?
Sorin Oprescu: Cu oamenii am relatii, cu unii dintre ei.

Mai mergeati la o fleica la restaurant cu Mitrea, cu Diaconescu?
Sorin Oprescu: Cu cu autistul ala Diaconescu ce sa vorbesc..., cu Mitrea am fost chiar i-am mai cerut sfaturi. Mitrea e linistit, nu a fost framantat.

Cititi interviul in intregime in Jurnalul National.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.