Calin Popescu Tariceanu a afirmat, ieri, ca a lipsit de la sedinta de Guvern in care s-a hotarat cresterea pana la 70 la suta a salariilor demnitarilor alesi sau numiti din cadrul administratiei publice locale. "Am lipsit de la acea sedinta, dar nu cred ca s-a aprobat asa ceva. Am sa verific", a spus primul-ministru. Prezent si el la conferinta de presa de la Palatul Victoria, Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, a venit in sprijinul lui Tariceanu si a infirmat luarea unei hotarari care ar viza prefectii.

"Nu este vorba decat de cresteri salariale pentru primarii din comune si orasele, care aveau indemnizatii foarte mici. Am cautat sa aducem un echilibru intre salariile celor alesi si celor numiti", a mai spus Blaga. Efortul bugetar este suportat dintr-o suma de 3.000 de miliarde virata la bugetul administratiei din fondul de interventie aflat la dispozitia Guvernului. Cu toate acestea, hotararea de Guvern prin care erau marite indemnizatiile demnitarilor facea referire atat la cei numiti, cat si la cei alesi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.