Cei sase senatori prezenti, ieri, la dezbaterile din Comisia juridica au decis ca ordonanta privind referendumul sa fie inca o data amanata, pentru ca guvernul sa aiba timp sa-si prezinte punctul de vedere in legatura cu amendamentele formulate. Dintre acestea, propunerea senatorului PSD Serban Nicolae, vizand interdictia de a se organiza un referendum concomitent cu alegerile prezidentiale sau locale si nici in perioada de campanie electorala, a obtinut deja girul intregii adunari, chiar si al reprezentantului Ministerului Justitiei, Mihai Eftimescu.

Chiar daca senatorul PSD, Antonie Iorgovan, a incercat sa desfiinteze ordonanta, pe motiv ca este neconstitutionala, si si-a reluat cererea formulata si cu o zi inainte, de a fi intocmit raport negativ pe marginea acesteia, s-a hotarat ca saptamana viitoare sa se dea verdictul, pentru a fi luata in considerare si parerea guvernului.

"Vedeti, noi chiar am fost eleganti! Am fi putut transa asa cum vroiam, pentru ca am fi avut mai multe voturi, dar am amanat-o, pentru ca sa poata veni si oamenii vostri!", le reprosa cu superioritate senatorul PSD Doru Ioan Taracila celor doi reprezentanti ai puterii, singurii, de altfel, care si-au sacrificat timpul pentru a participa la dezbaterile din comisie: liberala Norica Nicolai si conservatorul Gavrila Vasilescu.

Ceilalti, nesensibilizati de sesiunea extraodinara, au preferat sa se sustraga discutiilor, lasand cu nepasare soarta referendumului in mana senatorilor PSD si PRM. Nici interventiile telefonice ademenitoare ale colegilor prezenti nu i-au clintit pe chiulangii: "Hai mai, vino si tu, ca suntem doar eu si Vasilescu!", incerca in zadar Norica Nicolai sa ademeneasca fara succes un interlocutor "aliat".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.