Purtatorul de cuvant al campaniei candidatului PDL Teo Trandafir, Cristian Preda, a declarat duminica, ca acuzatiile conservatorilor, potrivit carora PDL ar oferi mita electorala, nu sunt adevarate, fiind vorba probabil despre actiuni organizate chiar de PC.

[UPDATE] BEM a fost sesizat cu o adresa din partea PSD+PC care acuza PDL de mita electorala

Purtatorul de cuvant al BEM, Iulian Ivan, a declarat duminica, pentru NewsIn, ca Biroul a fost sesizat de catre alianta PSD+PC cu o adresa privind un grup de persoane care ar oferi mita electorala pentru votarea candidatului PDL la Colegiul 19 Teo Trandafir, adresa fiind inaintata catre Politie.

"Cu ceva timp inainte, un competitor electoral a depus o sesizare la nivelul Biroului Electoral de Circumscriptie cu privire la tentativa de a oferi bani de a vota unii alegatori in favoarea unui alegator. Biroul o sa analizeze sesizarea urmand sa luam o decizie in acest sens, iar la interventia de la ora 19.00 cand am sa va fac si comunicatul cu prezenta la vot o sa va aduc la cunostinta si solutia cu privire la aceasta sesizare", a spus Ivan, intr-o declaratie de presa.

Acesta a declarat ca e vorba de o adresa primita de Birou, care semnaleaza ca un grup de persoane ofera bani pentru ca alegatorii sa o voteze pe Teo Trandafir.

"Hotul striga hotii, despre asta este vorba. Am intrebat la organizatia Sectorului 4, mi s-a spus despre acest Stefan Florescu (seful de campanie al Lilianei Minca - n.r.) si am aflat ca el cu asta s-ar ocupa", a spus Preda, adaugand ca este vorba probabil despre actiuni organizate chiar de catre conservatori, pentru a putea acuza PDL.

"Va pot spune ca nu exista nicio implicare a organizatiei PDL Sector 4 in aceste actiuni", a mai spus Preda, pentru NewsIn.

Seful de campanie al Lilianei Minca, Stefan Florescu, a declarat duminica, pentru NewsIn, ca a sesizat Politia si BEM cu privire la grupuri de persoane, majoritatea de etnie roma, care ofera mita electorala pentru candidatul PDL Teo Trandafir, spunand ca exista si probe video.

"Grupuri de persoane, cele mai multe de etnie roma, ajuta persoanele sa voteze si intra cu ele in sectiile de vot, oferind intre 50 si 100 de lei pentru a vota cu Teo Trandafir, candidatul PDL. Am sesizat atat Politia, cat si Biroul Electoral Municipial, si avem si probe video cu aceste persoane care ofera banii", a spus Florescu. El a adaugat ca aceste nereguli au fost sesizate in zona Scoalii nr. 36, din Sectorul 4.

Alegeri astazi in Colegiul 19


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.