Premierul Calin Popescu Tariceanu nu a recunoscut ieri ca ar fi implicat in vreun fel in majorarea, prin ordonanta de urgenta, a lefurilor autoritatilor locale cu procente care variaza intre 16 si 76%. Mai mult, desi si-a pus semnatura pe acest act normativ (asa cum, sa ne amintim, a facut si Adrian Nastase in cazul decretului de gratiere a lui Miron Cozma), Tariceanu a parut ca nici nu are habar de existenta ordonantei, aratand cu degetul spre ministrul administratiei si internelor, democratul Vasile Blaga. Gestul premierului miroase a platit polite, in conditiile in care Blaga declara cu o zi in urma ca democratii s-au rugat sase ore de Tariceanu sa-si inainteze demisia.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a fost intrebat ieri daca poate confirma faptul ca guvernul a majorat indemnizatiile autoritatilor locale - prefecti, primari, presedinti de consilii judetene etc - cu procente care variaza intre 16 si 76%. Desi intrebarea ar fi trebuit sa-l puna pe premier intr-o postura destul de delicata, mai ales in contextul in care acesta sustine ca indundatiile sunt "preocuparea numarul zero" a executivului, raspunsul a venit suspect de repede: "Nu pot sa comentez, nu am participat la sedinta respectiva de guvern. Va poate da domnul ministru Blaga amanunte".

Tariceanu a aratat chiar cu degetul spre ministrul administratiei si internelor, care se afla in sala de briefing de la Palatul Victoria, Vasile Blaga fiind lasat sa raspunda, de unul singur, tirului de intrebari, premierul parasind imediat sala. Atitudinea lui Tariceanu miroase a razbunare, reprezentantii celor doua partide din Alianta incepand sa se faulteze reciproc si fara manajamente in vazul presei. Episodul survine declaratiilor ministrului Vasile Blaga, care se pare ca a afirmat ca democratii s-au rugat sase ore de Tariceanu sa renunte la fotoliul de la Palatul Victoria.

Si mai grav este faptul ca, asa cum confirma Secretariatul General al Guvernului, ordonanta de urgenta amintita este semnata de chiar primul-ministru Tariceanu, fiind contrasemnata de ministrii Vasile Blaga, Ionut Popescu si Gheorghe Barbu. In aceste conditii, fie pe Tariceanu nu-l ajuta memoria, fie a semnat ca Nastase decretul de gratiere a lui Miron Cozma.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.