Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat pentru Gandul, ca a fost o "eroare" faptul ca a acceptat ca Bogdan Ionescu sa participe la concursul pentru postul de secretar economic la ambasada de la Paris si spune ca presedinteleTraian Basescu a fost "nemultumit" de angajarea acestuia.

Intrebat daca numirea lui Bogdan Ionescu ca secretar economic III la ambasada din Paris a fost un ajutor dat baiatului unui prieten si partener de afaceri sau un gest de obedienta fata de Traian Basescu, Videanu a explicat ca nu era vorba despre o numire, ci un post vacant scos la concurs, dar recunoaste ca a fost o "eroare" faptul ca a acceptat ca acesta sa participe, transmite NewsIn.

"A fost o eroare pe care mi-o asum. Ala e un post vacant temporar, pe care el a dat examen. Daca persoana care este in concediu de maternitate se intoarce in doua luni, postul nu mai exista. Sub aspect legal, n-am gresit nici cu o centima. Moral, in schimb, recunosc ca am gresit. Nu trebuia sa accept participarea la acest concurs (...) A vazut anuntul de concurs public, a venit la mine si m-a intrebat: <<Pot sa candidez si eu?>>". Am stat si m-am gandit, chiar sa-i interzic sa participe la concurs", a spus Videanu, intr-un interviu pentru Gandul.
Ministrul economiei a mai spus ca Traian Basescu "sincer" nu stia despre intentia lui Bogdan Ionescu de a participa la concurs, dar cand a aflat si-a exprimat "dezamagirea". "Dupa ce a aparut, si-a manifestat dezamagirea legata de conexiunea care s-a facut intre dl. Ionescu si familia domniei sale", a precizat Videanu. Intrebat daca presedintele l-a sunat sa-i faca reprosuri, Videanu a spus ca Basescu "a fost nemultumit".

Democrat-liberalul a mai spus ca Bogdan Ionescu nu a renuntat din cauza "nemultumirii" presedintelui, ci "a fost o decizie pe care a luat-o singur".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.