Mona Musca si Monica Macovei sint considerate ca fiind cei mai buni ministri din cabinetul Tariceanu.

Potrivit unui sondaj CURS realizat saptamina trecuta, care evalueaza satisfactia romanilor fata de membrii guvernului, cele doua sint urmate de Mihai Razvan Ungureanu si Gheorghe Flutur. Sondajul ar putea fi folosit la viitoarea remaniere guvernamentala. Cel mai bine clasati ministri sint Mona Musca si Monica Macovei. De prestatia ministrului Culturii sint multumiti 56% dintre cei chestionati, in timp ce numai 29% gasesc activitatea acesteia ca fiind nemultumitoare. Mona Musca este singurul ministru care intruneste peste 50% la capitolul apreciere si conduce si in topul notorietatii. Numai 15% declara ca nu au auzit de ea.

Pe locul doi se claseaza Monica Macovei. 39% dintre subiecti sint multumiti de modul in care a gestionat aceasta domeniul Justitiei. Tabara nemultumitilor contabilizeaza 35%, in timp ce 26% nu stiu cine este doamna in cauza. Cel de-al treilea clasat este ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, cu 37% aprecieri pozitive. Cu exceptia acestora trei, la toti ceilalti membri ai guvernului impresiile negative le depasesc pe cele pozitive.

Urmatoarele locuri sint ocupate de ministrul Agriculturii, liberalul Gheorghe Flutur (activitate multumitoare in proportie de 29%), vicepremierul Marko Bela (25%), la egalitate cu ministrul Economiei, Codrut Seres. Masurile financiare luate de ministrul Finantelor, Ionut Popescu, i-au satisfacut numai pe 24% dintre cei chestionati.

Sulfina si Cinteza, nume impopulare

Cele mai multe nemultumiri par sa se fi concentrat asupra ministrilor Mediului si Sanatatii. Sulfina Barbu, lasata de colegii sai sa suporte singura costurile dezastrului provocat de inundatii, este sanctionata de 42% dintre subiecti. Modul in care liberalul Mircea Cinteza a gestionat criza din Sanatate i-a nemultumit pe 49% dintre cei chestionati. Diferenta dintre cei nemultumiti si cei multumiti este foarte accentuata in cazul celor doi, Cinteza inregistrind un minus de 34%, iar Sulfina Barbu de 27%.

Seculici: vicepremier, dar anonim

Noua ministri sint niste necunoscuti pentru populatie, peste 50% dintre subiecti declarind ca nu au auzit de ei si de activitatea lor. In clasamentul ministrilor fara notorietate figureaza, in mod explicabil, demnitari a caror munca nu presupune contact cu publicul, cum ar fi ministrul Cristian David, despre care 76% nu au habar cu ce se ocupa in guvern sau Bogdan Olteanu - 72%. Mai putin explicabila este prezenta in aceasta zona a clasamentului a vicepremierului PD Gheorghe Seculici, al carui nume ii face pe 66% dintre subiecti sa ridice din umeri. Alti doi ministri democrati, cel al Educatiei, Mircea Miclea (55%) si al Integrarii, Ene Dinga (76%) se gasesc, inexplicabil, in topul anonimilor.

Figuratie democrata la guvernare

Rezultatele sondajului CURS alimenteaza suspiciunile liberale conform carora PD lasa PNL sa-si asume costurile guvernarii. Ministrii PD sint prea putin vizibili. Primul care apare in acest clasament este Vasile Blaga, abia pe locul noua. Numai 23% sint multumiti de activitatea sa, iar 48% nu stiu cine este sau cu ce se ocupa. Aceasta face ca primele locuri ale clasamentului sa fie dominate de PNL, intrucit Monica Macovei, desi ocupa un minister care a revenit PD, nu este membru de partid. Toti ceilalti ministri PD se situeaza in clasament in zona celor despre care mai mult de 50% nu stiu ce sa spuna.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.