Adriean Videanu: "Daca cineva poate demonstra ca am un leu in plus fata de ceea ce este in declaratia de avere, donez tot, oricui din aceasta tara".

Declaratia facuta la Interviurile Gandul vine in contextul sumelor vehiculate ca le-ar detine unul dintre cei mai bogati ministri ai celui mai instarit guvern din ultimii 20 de ani.

In ce relatii sunteti cu Traian Basescu?
Adriean Videanu- Aceeasi relatie pe care am intretinut-o din 2001 fara nicio inflexiune majora din punctul meu de vedere.

Sunteti sigur ca, in momentul acesta, Traian Basescu nu va vrea capul?
Adriean Videanu- N-ar fi niciun fel de problema. Nu-l cunoasteti pe presedinte: daca vrea capul cuiva, i-o spune direct in fata.

Veti fi remaniat?
Adriean Videanu- Acest lucru poate sa-l stie numai primul ministru si presedintele tarii. Cel putin pe baza datelor pe care le detin in momentul de fata, n-ar fi niciun fel de motiv.

Cat de bogat sunteti?
Adriean Videanu- Sunt unul dintre putinii politicieni din Romania care pot justifica provenienta fiecarui leu din averea personala si taxele si impozitele platite pentru fiecare leu din averea personala.

La cat va estimati averea si cu cat a crescut ea de cand faceti politica?
Adriean Videanu- Averea s-a diminuat de cand fac politica si datorita situatiei de conjunctura economica. Averea e foarte greu de evaluat, eu sunt actionar. Toata averea mea este in declaratia de avere si aici as vrea sa fac o precizare pentru absolut toata lumea, legat de informatiile care se vehiculeaza public. Afirm aici: Nu am nimic altceva decat ceea ce-i scris in declaratia de avere. Daca cineva, si este angajamentul meu public, poate demonstra ca am un leu in plus fata de ceea ce este in declaratia de avere, donez tot ceea ce se poate demonstra oricui din aceasta tara. Nu ma feresc in a discuta: Bai hotule, bai nu stiu ce! Intr-adevar, oamenii au aceasta perceptie pentru ca asa au fost informati prin intermediul mass-media. Din pacate, nu intotdeauna lucrurile sunt adevarate. Toti spun: Videanu are 200 de milioane de euro.

Ati luat vreodata spaga?
Adriean Videanu- Foarte buna intrebarea! In viata mea nu am luat un leu spaga de la nimeni! Si oricine are posibilitatea sa confirme sau sa infirme acest lucru.

Cititi interviul in intregime in Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.