Presedintele Traian Basescu l-a dat in judecata pe deputatul PSD, Mugurel Surupaceanu si ii cere daune simbolice de un leu, pentru ca a spus, intr-o conferinta de presa din 14 februarie, ca Guvernul si Presedintia favorizeaza si sustin consumul de droguri usoare. Judecatoria sectorului 5 Bucuresti va lua in discutie actiunea presedintelui in 29 septembrie.

Basescu cere, potrivit actiunii depuse in 31 martie, daune simbolice de un leu, dar si publicarea hotararii instantei in publicatiile in care a aparut si declaratia deputatului Surupaceanu, conform Mediafax. In 14 februarie, deputatul PSD Mugurel Surupaceanu a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca anumite grupuri de interese PDL din guvernul Boc sunt legate in mod direct de afacerea cu droguri usoare, el precizand ca va solicita infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara in acest sens.

Deputatul PSD Mugurel Surupaceanu considera ca gestul presedintelui de a-l da in judecata pentru afirmatiile legate de interesul PDL in privinta drogurilor usoare e "jenant si derizoriu" si spune ca singurul proces pe care "un om de caracter si de stat ar trebui sa si-l faca este de constiinta".

Surupaceanu sustine, prin intermediul unui comunicat de presa remis joi NewsIn, ca presedintele Traian Basescu l-a actionat in judecata "pe ideea ca cea mai buna aparare este atacul", subliniind ca isi asuma afirmatiile pentru care este chemat in instanta si este "dornic" sa-si sustina in mod public cauza, transmite NewsIn.

In plus, deputatul PSD precizeaza ca sustine, pe langa afirmatiile anterioare, si faptul ca presedintele Basescu a refuzat nejustificat sa promulge legea antidrog initiata de el si adoptata de Parlament si ca, la comanda sefului statului, PDL a votat impotriva initiativei sale de a infiinta o comisie de ancheta parlamentara in vederea elucidarii problemei drogurilor usoare si a intereselor adiacente chestiunii.

Surupaceanu mai subliniaza, intr-un comunicat de presa, ca presedintele are ceva de ascuns, deoarece o perioada destul de lunga, de aproape o luna si jumatate, nu a avut nicio reactie si nu a facut niciun demers legal impotriva sa pana la momentul in care comisia de ancheta a fost "ingropata" definitiv de PDL in Parlament.

"In deplina siguranta asupra pozitiei mele in acest proces, sunt dornic sa-mi pot sustine cauza in mod public, cu argumentele si probele de care dispun. Altfel, gasesc gestul domniei sale jenant si derizoriu, data fiind suma de 100 lei care mi se cere drept despagubire. Consider ca gestul lui Traian Basescu e o insulta la adresa societatii noastre, pe care consumul de droguri in randul tinerilor o costa cu mult mai mult. Stiu ca o campanie electorala are pretul ei, dar si ca el ar trebui sa fie infinit mai mic decat viata si siguranta noastra. La fel cum stiu ca intr-o asemenea situatie, singurul proces pe care un om de caracter si de stat ar trebui sa si-l faca, este cel de constiinta", sustine Mugurel Surupaceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.