Iliescu nu este prea optimist in privinta vizitei lui Dalai Lama, care ar putea strica relatia Romaniei cu China.

Vizita lui Dalai Lama in Romania, la invitatia europarlamentarului Laszlo Tokes, va avea o serie de consecinte nu tocmai pozitive pe plan diplomatic, avertizeaza fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, in exclusivitate pentru Inpolitics.

Problema Tibetului este punctul cel mai nevralgic al Chinei, care reactioneaza extrem de dur la orice actiune derulata in favoarea cauzei tibetane. Pentru Laszlo Tokes, este o oportunitate perfecta, pentru ca el a declarat, deja, ca ”Tinutul Secuiesc este Tibetul Romaniei”, iar venirea lui Dalai Lama ar insemna cea mai fabuloasa campanie publicitara pentru un asemenea.

Pentru Romania, insa, ar putea exista repercursiuni teribile, mai ales economice, din partea Chinei.

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu supune ca “o astfel de invitatie trebuie foarte bine cumpanita. Nu o faci asa, deodata, ca asa ti-a venit tie. O vizita a lui Dalai Lama in Romania ar avea drept consecinta directa stricarea relatiilor pe care tara noastra le are cu China. China nu o sa priveasca niciodata o astfel de invitatie cu ochi buni”, avertizeaza fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu.
Cititi mai multe in Inpolitics.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.